Leica Q2 fényképezőgép "Reporter"
Leica Q2 fényképezőgép "Reporter"
6 300 EUR

Leica Q2 fényképezőgép "Reporter"

Leica Q2 fényképezőgép "Reporter"
Leica Q2 fényképezőgép "Reporter"
Leica Q2 fényképezőgép "Reporter"
Leica Q2 fényképezőgép "Reporter"
- Speciális kiadás!
- Leica Summilux 28 mm f/1.7 ASPH. objektív
- ISO 50.000
- 47.3 megapixel, Full Frame CMOS szenzor
- DCI 4K 24p, UHD 4K 30p, Full HD 120p video
- Maestro II processzor
- Bluetooth, WiFi

Használati útmutató
Rendelhető
6 300 EUR
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

LEICA Q2 Reporter

A Leica Q2 Reporter a Leica fényképezőgépek hosszú hagyományát folytatja, amelyet kifejezetten a riport- és sajtófotózás kihívásaira terveztek. Robusztus külseje mellett a fényképezőgépet különösen nem feltűnő megjelenés jellemzi, amely lehetővé teszi a fotós számára, hogy anélkül dolgozzanak, hogy felhívják magukra a figyelmet. Ezért a Leica tudatosan kihagyta ebből a termékváltozatból a piros Leica pöttyöt és a színes gravírozásokat.

Kevlar®

A Leica Q2 Reportert egy Kevlar®-ból készült „páncél” borítja, ami kiváló minőségű, védőruházatban használt szintetikus anyag, amely kivételes rugalmasságáról ismert.  A Kevlar® szálak olyan szorosan fonódnak, hogy szinte lehetetlen szétválasztani őket. A kiváló tapadás mellett ellenáll a vegyi és hőhatásoknak is. Ennek eredményeként a Q2 Reporter Kevlar® borítása – jellegzetes mintázattal szőtt – kiemelkedő védelmet nyújt még a legzordabb körülmények között is. Idővel a természetes UV-sugárzásnak való kitettség megváltoztatja az anyag színét, egészen addig, amíg az meg nem egyezik a kameraváz sötétzöld, rendkívül karcálló felületével.

 

A 3,68 megapixeles, nagy felbontóképességű, kiváló dinamikus tartományú, kontrasztos OLED képkeresővel fotótémáinkról remek élőképeket kapunk, és felvételeinket is nagyszerű képminőségben szemlélhetjük. A korábbi LCD elektronikus keresők technológiáját túlszárnyalva a Leica Q2 OLED keresőjének minden egyes képpontja külön bocsájtja ki a fényt jobb kontraszt-teljesítményt és nagyobb színmélységet nyújtva. Az áramfogyasztás kicsi marad még a fényerős, nagyfelbontású elektronikus kereső használatával is.

 

A kereső azonnal működésbe lép, mihelyt a kamerát szemünkhöz emeljük, így a fotótémát megbízhatóan és érzékelhető késedelem nélkül szemlélhetjük. A Leica Q2 egyedülálló és intuitív kezelési koncepciója - többek között - a kamera hátulján lévő, újratervezett, a kamera házába süllyeszthető dioptriakompenzáció-nyomógombot kínál, amely megóv a dioptriaérték véletlenszerű átállításától. 

 

Az Leica Q2 Reporter energiatakarékos Bluetooth csatlakozással biztosítja a vezeték nélküli kapcsolatot. Az első beállítás után a csatlakozás önműködően mentésre kerül, és elérhetővé válik a kamera további ki- és bekapcsolásakor. A Leica FOTO App segítségével bármikor gyorsan és könnyen megoszthatjuk felvételeinket a közösségi médiák felületén az egész világgal, számos kamera beállítást végezhetünk okostelefonunkkal, amelyet még a Leica Q2 távkioldására is használhatunk.

 

47,3 megapixeles CMOS Sensor és Maestro II Processzor

 

A 47,3 millió képpontos, teljes formátumú képérzékelővel rendelkezik, amellyel részletekben igen gazdag fotókat és briliáns 4K videó felvételeket készíthetünk ISO 50.000 fényérzékenységig.

A kategóriájában legnagyobb fényerejű objektív és a nagy felbontóképességű szenzor kombinációja kiszélesíti a képkompozíció rugalmasságát, valamint – a digitális zoom funkciónak köszönhetően – lehetővé teszi a 28, 35, 50 és 75 milliméteres gyújtótávolságnak megfelelő látószögek kiválasztását, miközben megmarad a képérzékelő teljes felületéről rögzített felvétel 47,3 megapixeles felbontása DNG raw-formátumban.

 

Summilux 28mm f/1.7 ASPH. objektív

 

Az objektív legnagyobb, f/1,7-es fényerejével fotótémánkat hihetetlenül jó élességgel örökíthetjük meg kiemelve azt a csodálatos rajzolatú, elmosódott háttérből. Az objektív teljesítménye garantálja a kiváló képminőséget még a legnehezebb fényviszonyoknál is.

 

A 75 milliméterig működő digitális zoommal a Leica Q2 tökéletes társunk mind utcai fotózáshoz, mind építészeti felvételekhez, tájképekhez és portrékhoz.

 

Az objektíven lévő makrófunkció tárcsa egyszerű elfordításával gyorsan lehetővé válik a Leica Q2 közeli, borotvaéles távolság beállítása 17 centiméterig. Közvetlenül mellette élességállító gyűrű található a kézi- és önműködő élességállítás kiválasztására.Ezenkívül az optikai képstabilizátor segít kompenzálni a kamera bemozdulását az élesebb kézi felvételhez.

Adatok
Cikkszám
19063
Gyártó
Leica
Jótállás
2 years manufacturer's warranty
Méretek
130 x 80 x 91.9 milliméter
Váz
Leica tervezésű, erős felépítésű, nagyon könnyű, magnéziumból és alumíniumból készített váz két hordszíj-füllel; ISO kiegészítő sín közép- és vezérlőérintkezőkkel vakukhoz
Zárszerkezet
mechanikus és elektronikus
ISO értékek
automatikus, SO 50, ISO 100, ISO 200, ISO 400, ISO 800, ISO 1600, ISO 3200, ISO 6400, ISO 12500, ISO 25000, ISO 50000
Fájl formátumok
DNG és JPEG, JPEG; Video: MP4, Audio: AAC
Fénymérés
Módja: többmezős, középsúlyos, spot
Gyári objektív
Leica Summilux 28 mm f 1.7 ASPH., 11 lencse 9 csoportban, 3 aszférikus lencse
Élességállítás
automatikus (autofókusz) és manuális élességállítás képrészlet kinagyítással vagy színmegjelöléssel (Focus Peaking), kontraszt alapú autofókusz rendszer, Autófókusz érzékelés módja: egymezős (állítható), többmezős, arcfelismerés, témakövetés, opcionális beállítások, zárkioldás a monitor érintésével
Blende
Tartomány: f1,7 és f16 között 1/3 fényérték fokozatokkal, Csatlakozás: E49
Fehéregyensúly
automatikus, beállítások: napfény, felhős, halogén világítás, árnyék, villanófény, két manuális beállítás méréssel, manuális színhőmérséklet beállítás
Szoftver
Adobe® Photoshop® Lightroom® (a kamera regisztrációja után ingyenesen letölthető 90 napos licensz), Leica App iOSR-hez (ingyenesen letölthető távvezérlő, képtovábbítás: Apple® App-Store®/Google® Play Store®)
NFC
JIS X 6319-4 sztenderdnek megfelelő / 13,56MHz
Expozíciós sor
Automatikus rekesz sorozat: három felvétel legfeljebb 3 fényértékkel, 1/3 EV fokozatonkénti beállítással
Képfelbontás
DNG/JPEG felbontás: 47MP (8368x5584 képpont), 24MP (6000x4000 képpont), 12MP (4271x2848) képpont)
Expozíciós üzemmódok
automatikus program, fényrekesz prioritás, záridő prioritás és manuális beállítások
Expozíció kompenzáció
±3 fényérték (EV) 1/3EV fokozatokkal
Kereső
Elektronikus kereső: elektronikus LCOS kijelző, felbontás: 3 színenként 1280x960 képpont (3,68 MP), képarány: 4:3, ±3 dioptria korrekció, szemérzékelővel automatikus átkapcsolás a kereső és a monitor között
Zársebesség tartomány
Felhasználóbarát zársebesség állítás. Zársebesség: 60 és 1/2000 mp között mechanikusan, 1 és 1/40000 mp között elektronikusan 1/3 EV fokozatokkal; vakuszinkron 1/500 mp záridőig
Akkumulátor
Leica BP-SCL4, átlagos kapacitás: 350 kép (CIPA szabvány szerint)
Tömeg (g)
734
Érintőképernyő
van
Képarány
24 x 36 milliméter, 2:3
Rekesz előválasztás
van
Szűrő átmérő
49
Szenzor
CMOS szenzor, 50,4 / 47,3 millió (teljes/effektív) képpont
Tartozékok
kamera, hordszíj, napellenző, objektív sapka, kiegészítő sín védőlap, akkumulátor (Leica BP-SCL4), akkumulátor töltő, hálózati kábel (EU, US, helyi csatlakozással), USB kábel
Zársebesség előválasztás
van
Szín
fekete
Fényrekesz
Tartomány: f1,7 és f16 között 1/3 fényérték fokozatokkal, Csatlakozás: E49
Gyártó által vállalt garancia
2 év
Cikkszám
19063
Hasonló termékek