Leica Q2 Monochrom

Leica Q2 fényképezőgép, fekete
Leica Q2 fényképezőgép, fekete
Leica Q2 fényképezőgép, fekete
Leica Q2 fényképezőgép, fekete
Leica Q2 fényképezőgép, fekete
Leica Q2 fényképezőgép, fekete
Leica Q2 fényképezőgép, fekete

Előreláthatólag 2024 áprilistól

Használati útmutató
Nincs raktáron
6 030 EUR
Nincs raktáron
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

A legendás Leica arculat
fekete fehérben

Napjainkban a fekete-fehér fotózás újra nagy reneszánszát éli a maga sejtelmességével és szépségével. A színes fotózással összehasonlítva a monokróm világ a legautentikusabb módja a "fénnyel festésnek". A Leica Monochrom kamerák hordozzák magukban azt a lelkületet, ami közvetlen lehetőséget nyújt a fotósnak az effajta vizuális önkifejezésre.

Bemutatjuk a Q2 Monochrom-ot, a Leica Monochrom család legutóbbi tagját - a világ első Full-Frame digitális kompakt kameráját dedikáltan monokróm szenzorral. A tökéletes szimbiózisát a lényeges és innovatív dolgoknak, az eredendő teljesítménynek és a kor színvonalát meghaladó kapcsolódó készségeknek, az eleganciával vegyített ellenálló képességnek. Az újonnan fejlesztett 47.3 MP-es dedikáltan fekete-fehér Full Frame szenzor, az extrém nagy fényerejű Summilux 28 mm F1.7 ASPH. objektív, a gyors autófókusz, az innovatív OLED technológia és az időtlenül elegáns formatervezés mind-mind arra hivatott, hogy időtlen monokróm felvételek születhessenek a modern kor alkotói kezében is.

Színes megfelelőjével ellentétben a monokróm szenzor nem rendelkezik színszűrővel. Az interpolálás szükségessége nélkül csak a tiszta fények kerülnek megörökítésre.

A kedvezőtlen időjárási és felhasználási körülményekre - mint por, fröccsenő víz, stb. - felkészített gépváz által a Leica Q2 Monochrom kitűnik kategóriatársai közül, mint az egyetlen fényképezőgép, amely kiállja a mindennapos megpróbáltatásokat, az időjárás próbáit. Klasszikus formatervével és a nagy tisztelettel övezett "Made in Germany" felirattal, az integrált digitális zoom technikával - mely számtalan gyújtótávolságot lefed egészen a 75 mm-es objektívek paramétereiig - a Leica Q2 Monochrom nagy reményekkel kezdi meg a fekete-fehér Leica Full Frame kompakt kamerák sztoriját.

A teljes formátumú képérzékelővel és a kimagaslóan fényerős, klasszikus fókusztávolságú prémium objektívvel rendelkező Leica Q2 Monochrom új mércét állít fel. A fotótémákat természetes perspektívával és hű részletekkel ábrázoló Leica Summilux 28 mm f/1.7 ASPH. objektív a gépet ideális eszközzé teszi a fényjátékok megörökítéséhez. Így az új Leica Q2 Monochrom is tökéletes fényképezőgép a fekete-fehér utcai, építészeti és tájkép fotózáshoz. Az objektív teljesítményéhez kiválóan illeszkedő 47.3 megapixeles CMOS szenzor rendkívül részletgazdag, kiemelkedő képminőségű felvételeket nyújt ISO 100.000 érzékenységig nagyon alacsony zajszinttel. A makró, az automatikus és a manuális élességállítás közötti, roppant gyakorlatias üzemmód váltásnak köszönhetően a Leica Q2 Monochrom maximális alkotói szabadságot biztosít még a legnagyobb kihívást jelentő fotográfiai törekvésekhez is.

Kiemelkedő teljesítmény bármely fényerősség mellett

 

Új 47,3 megapixeles monokróm képérzékelő és hatékonyabb digitális zoom

A leica Q2 Monochrom újonnan kifejlesztett 47,3 millió képpontos, teljes formátumú fekete-fehér képérzékelővel rendelkezik, amellyel részletekben igen gazdag fotókat és briliáns 4K videó felvételeket készíthetünk ISO 100.000 fényérzékenységig. A textúrák és részletek még soha nem voltak ilyen tiszták és kontrasztosak. 

A kategóriájában legnagyobb fényerejű objektív és a nagy felbontóképességű szenzor kombinációja kiszélesíti a képkompozíció rugalmasságát, valamint – a digitális zoom funkciónak köszönhetően – lehetővé teszi a 28, 35, 50 és 75 milliméteres gyújtótávolságnak megfelelő látószögek kiválasztását, miközben megmarad a képérzékelő teljes felületéről rögzített felvétel 47,3 megapixeles felbontása DNG raw-formátumban.

Szálljunk szembe a körülményekkel!

Mindig és mindenhol készítsünk felvételeket!

 

Az új Leica Q2 Monochrom kategóriájának egyetlen kamerája, amelyet por és fröccsenő víz elleni védőszigeteléssel (IP52) láttak el. Ez azt jelenti, hogy a készülék még a legkedvezőtlenebb időjárási körülményeknek is ellenáll minden további védőintézkedés nélkül. Fotózzunk, videózzunk bárhol és bármikor, csak arra összpontosítsunk, ami valóban számít – a tökéletes kép elkészítésére, a tökéletes fények megörökítésére. A megújult házba a Leica SL (Typ 601) akkumulátorát, a BP-SCL4 akkumulátorát integrálták, aminek köszönhetően a készíthető képek száma töltésenként 350-re módosult, mi több, az akkumulátor környéke is fokozottan biztosítva van beázás ellen.

Gyors és egyszerű kezelhetőség

A sokak által méltán elismert Q2 egyszerű kezelhetősége a Q2 Monochrom-nak is alapfelszereltsége. Ugyanazon jól átgondolt logika mentén épül fel a kezelőszervek összessége. A fizikai tárcsák és a hátsó érintőképernyő nagyszerű átláthatóságot és rendkívül gyors direkt elérést kínál a legfontosabb paraméterek beállításához.

Kivételes minőségű fekete fehér videók

A kiváló Leica Summilux objektívvel karöltve a Q2 Monochrom egészen elképesztő esztétikájú felvételek megörökítésére képes. Dedikált menü segíti a videó üzemmód legfontosabb paramétereinek gyors elérését is. A briliáns, borotvaéles felvételeket a kamera 4K és Cine 4K felbontásokban örökíti meg 30, vagy 24 képkocka / másodperc sebességgel. Emellett természetesen elérhető a Full HD formátum is 120, 60, 30, illetve 24 képkocka / másodperc sebesség mellett.

 

Maradjunk kapcsolatban az új Leica FOTOS Applikációval!

 

Az új Leica Q2 energiatakarékos Bluetooth csatlakozással biztosítja a vezeték nélküli kapcsolatot. Az első beállítás után a csatlakozás önműködően mentésre kerül, és elérhetővé válik a kamera további ki- és bekapcsolásakor. A Leica FOTO App segítségével bármikor gyorsan és könnyen megoszthatjuk felvételeinket a közösségi médiák felületén az egész világgal, számos kamera beállítást végezhetünk okostelefonunkkal, amelyet még a Leica Q2 távkioldására is használhatunk.

„Made in Germany”

 

A kiválóság hagyománya

A Leica Q2 Monochrom a legszükségesebb funkciókra való törekvés mellett az adott lehetőségek legnagyobb kihasználására és a csúcsminőségre való elkötelezettség jegyében jött létre.

A gyártás során kizárólag a legjobb minőségű alapanyagokat használják a maximális élettartam és a hosszú időn át tartó működőképesség érdekében. A kamera váz magnéziumból készül a bizalom, a teljesítmény és ugyanakkor a különlegesség érzését tolmácsolva.

 

* Az angol nyelvű adattábla INNEN letölthető.

Adatok
Cikkszám
19055
Gyártó
Leica
Jótállás
2 years manufacturer's warranty
Méretek
130 x 80 x 91.9 milliméter
Váz
Leica tervezésű, erős felépítésű, nagyon könnyű, magnéziumból és alumíniumból készített váz két hordszíj-füllel; ISO kiegészítő sín közép- és vezérlőérintkezőkkel vakukhoz
Zárszerkezet
mechanikus és elektronikus
ISO értékek
automatikus, ISO 100, ISO 200, ISO 400, ISO 800, ISO 1600, ISO 3200, ISO 6400, ISO 12500, ISO 25000, ISO 50000, ISO 100000
Fájl formátumok
DNG és JPEG, JPEG; Video: MP4, Audio: AAC
Fénymérés
Módja: többmezős, középsúlyos, spot
Gyári objektív
Leica Summilux 28 mm f 1.7 ASPH., 11 lencse 9 csoportban, 3 aszférikus lencse
Élességállítás
automatikus (autofókusz) és manuális élességállítás képrészlet kinagyítással vagy színmegjelöléssel (Focus Peaking), kontraszt alapú autofókusz rendszer, Autófókusz érzékelés módja: egymezős (állítható), többmezős, arcfelismerés, témakövetés, opcionális beállítások, zárkioldás a monitor érintésével
Blende
Tartomány: f1,7 és f16 között 1/3 fényérték fokozatokkal, Csatlakozás: E49
Fehéregyensúly
automatikus, beállítások: napfény, felhős, halogén világítás, árnyék, villanófény, két manuális beállítás méréssel, manuális színhőmérséklet beállítás
Szoftver
Adobe® Photoshop® Lightroom® (a kamera regisztrációja után ingyenesen letölthető 90 napos licensz), Leica App iOSR-hez (ingyenesen letölthető távvezérlő, képtovábbítás: Apple® App-Store®/Google® Play Store®)
NFC
JIS X 6319-4 sztenderdnek megfelelő / 13,56MHz
Expozíciós sor
Automatikus rekesz sorozat: három felvétel legfeljebb 3 fényértékkel, 1/3 EV fokozatonkénti beállítással
Képfelbontás
DNG/JPEG felbontás: 24MP (6000x4000 képpont), 12MP (4272x2848 képpont), 6MP (2976x1984 képpont), 1,7MP (1600x1080 képpont)
Expozíciós üzemmódok
automatikus program, fényrekesz prioritás, záridő prioritás és manuális beállítások
Expozíció kompenzáció
±3 fényérték (EV) 1/3EV fokozatokkal
Kereső
Elektronikus kereső: elektronikus LCOS kijelző, felbontás: 3 színenként 1280x960 képpont (3,68 MP), képarány: 4:3, ±3 dioptria korrekció, szemérzékelővel automatikus átkapcsolás a kereső és a monitor között
Zársebesség tartomány
Felhasználóbarát zársebesség állítás. Zársebesség: 60 és 1/2000 mp között mechanikusan, 1 és 1/40000 mp között elektronikusan 1/3 EV fokozatokkal; vakuszinkron 1/500 mp záridőig
Akkumulátor
Leica BP-SCL4, átlagos kapacitás: 350 kép (CIPA szabvány szerint)
Tömeg (g)
734
Érintőképernyő
van
Képarány
24 x 36 milliméter, 2:3
Rekesz előválasztás
van
Szűrő átmérő
49
Szenzor
Full Frame fekete-fehér CMOS szenzor, 50,4 / 47,3 millió (teljes/effektív) képpont, szín- és aluláteresztő szűrő nélkül
Tartozékok
kamera, hordszíj, napellenző, objektív sapka, kiegészítő sín védőlap, akkumulátor (Leica BP-SCL4), akkumulátor töltő, hálózati kábel (EU, US, helyi csatlakozással), USB kábel
Zársebesség előválasztás
van
Szín
fekete
Fényrekesz
Tartomány: f1,7 és f16 között 1/3 fényérték fokozatokkal, Csatlakozás: E49
Gyártó által vállalt garancia
2 év
Cikkszám
19055
Hasonló termékek