Leica-Magnus-2,4-16x56-i-L-4a-sines-54131
Leica Magnus 2,4-16x56 i L-4a sínes világítópontos céltávcsövek
3 487 EUR

Leica Magnus 2,4-16x56 i L-4a sínes világítópontos céltávcsövek

Leica-Magnus-2,4-16x56-i-L-4a-sines-54131
Leica-Magnus-2,4-16x56-i-L-4a-sines-54131
Leica-Magnus-2,4-16x56-i-L-4a-sines-54131
Leica-Magnus-2,4-16x56-i-L-4a-sines-54131
Leica-Magnus-2,4-16x56-i-L-4a-sines-54131
nagy átmérőjű frontlencse
extra fényerő
kimagaslóan magas, 92% fényáteresztő-képesség
16x nagyítás
páratlan képminőség
- A vadászati célú használat szabályai ITT!
Használati útmutató
Raktáron
3 487 EUR
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

A második generáció - A legigényesebb vadászoknak.

A Leica céltávcsövek különlegessége a legkiválóbb látómezőben rejlik. A fényszóródás hatékony mérséklése, a kiváló fényáteresztő-képesség és a tiszta, maximálisan kontrasztos kép garantálják a biztos célfelismerést minden helyzetben még nehéz körülmények között is. 

Tetszésünkre és hasznunkra válik a zavaró, „kulcslyuk”-hatástól mentes szabadság, különösen akkor, amikor nagyon számít. A különlegesen széles látómező szubjektíven világosabb képet ad, mint a szűkebb, a Magnus i nagyobb látómezőjével biztosabb vadászat. Az erősebb nagyítási tartomány roppant széles alkalmazási területet jelent, a Leica Magnus i a legjobb céltávcső valamennyi vadász-tevékenységhez.

Például a Magnus 1.5 – 10x42 i tökéletes társ hajtott, követett vadas, valamint magaslesi és hegyvidéki vadászathoz.

A Magnus i típusok gyártásánál szigorú műszaki követelményeknek is meg kell felelni a 100 százalékos megbízhatóságot szolgáló, kompromisszumok nélküli minőséghez, amely a közeli és a nagy távolságokra leadott lövésekhez a legnagyobb rugalmasságot és pontosságot adja.

Fényerős szálkereszt megvilágítás - Meggyőző minden fényviszonynál

A termékfejlesztés legfontosabb szempontjai között találjuk a funkcionalitásra és a könnyű használatra való törekvést. Ez az a terület, ahol a Leica sokéves tapasztalatát a műszaki innovációval ötvözi. Ennek eredménye a Leica Magnus i céltávcső típusokkal történő biztos és biztonságos vadászat még kedvezőtlen látási körülmények között is.

Mindez a világító vöröspontot kivételesen precízen szabályzó mechanizmusnak köszönhető. Az érzékeny fényerőszabályzó nappali és éjszakai üzemmódba kapcsolható és 60 mikrófokozatonként állítható. A beállítógomb többszöri megnyomásával könnyen átfuthatunk a teljes fényerőtartományon, és a nyomva tartás funkcióval rögzíthetjük az utolsóként választott fényerőfokozatot. Ezen kívül a szálkereszt intelligens, önműködő be/kikapcsolási funkciója jelentősen meghosszabbítja az áramforrás használati idejét úgy, hogy a világítást kikapcsolja amikor arra nincs szükség, például lövésre alkalmatlan helyzetben.

A tökéletes világítópont tervezésekor az a nagy kihívás, hogy megtaláljuk a „lehető legkisebb” és az „elviselhetően nagy” méretek közötti egyensúlyt. A Leica rátalált a megoldásra úgy, hogy a nagyon kicsi világítópont minimálisan takarja a célt, ugyanakkor fényereje miatt jól látható. Ennek segítségével a sikeres vadászat érdekében célmezőnk kritikus és teljes áttekintése mellett mindig jól megfigyelhetjük az apró, fontos részleteket is.

Tökéletes optikai rendszer - jobb látás – biztosabb célzás

A többszörös, plazma lencsebevonatnak köszönhetően a Leica természetes színhűséget és kiváló fényáteresztő-képességet ért el. A gyártás során a lencséket nanométer vastagságú, légüres térben, magas nyomású plazma eljárással párologtatott bevonattal látják el. A legcsekélyebb fényveszteség érdekében valamennyi lencse kizárólag a legjobb gyártók üvegeiből készül.

A legjobb fénygyűjtő-képesség révén mindegyik Magnus céltávcsőnél különlegesen csekély képszéli sötétedést tapasztalunk különösen alacsony nagyításnál.

A Leica páratlanul gazdag szakértelemmel rendelkezik a fényszóródás csökkentése területén. A fény szóródásának és tükröződésének nyomon követéséhez a Leica saját szoftvert használ. A lencsék méreteinek és helyének optimalizálása, valamint a fénycsapdák, -szűkítők és -terelők pontos elhelyezése a tiszta és világos képeket nyújtó Leica céltávcsövek és binokulárok fejlesztésének és gyártásának mindig fontos részei.

A legnagyobb kontraszt azt jelenti, hogy a fekete az fekete, és nem sötétszürke; a fehér az fehér, és nem világosszürke. A nagy felbontóképességű optikai rendszerek teljesítményük legjavára csak a legnagyobb kontraszttal képesek. A fényszóródás csökkentésével, a legjobb üvegek felhasználásával és kiváló lencse formákkal valósította meg a Leica azt a fantasztikus kontrasztot, amely hozzájárul a pontos rajzolatú és részletgazdag képekhez még rossz látási viszonyoknál is.

Leica Magnus 2.4–16x56 i

A többi céltávcsővel szemben a Magnus 2.4–16x56 i páratlanul csekély vignettálása extra fényerőt biztosít kis nagyítási értékeknél. A nagy átmérőjű frontlencse, a közepes nagyítási tartománynál lévő széles belépő fénynyílás és a kimagaslóan magas, 92 százalékos fényáteresztő-képesség még a vadászatra alkalmas fényviszonyok utolsó perceiben is optimális felismerést nyújt. A távcső még a legnagyobb, 16-szoros nagyításnál is gondoskodik a kihívást jelentő, nagy távolságról leadott lövésekhez szükséges pontosságról. A nagyszerű Leica fényterelő rendszer és a nagy fényáteresztést szolgáló jellemzők minden körülmények között több fényt biztosítanak elsősorban kis nagyításnál.

Adatok
Cikkszám
54131
Alap nagyítás (x)
2.4
Gyártó
Leica
Energiaellátás
CR2032
Jótállás
10 years manufacturer's warranty, 2 years for electronic parts
Kilépő pupilla
12,4-3,5mm
Betekintési távolság
88.9mm
Látómező (m)
17-2.6m/100m
Parallaxis állítás
állítható, 50m-végtelenig
Becsapódási pont állítása
1 klikk = 1cm / 100m
Teljes oldalkorrekció
150cm/100m
Teljes magasságkorrekció
140cm/100m
Szűrő méret
M58x0,75mm
Dioptria kompenzáció
-4/+3 dpt
Bevonatok
AquaDura™
Vízállóság
4 méterig
Gáztöltés
nitrogén
Világítópont opciók
van
Céltávcső nagyítás tartomány
2.4 - 16x
Szálkereszt
L-4A
Céltávcső frontlencse átmérő,
56mm
Tömeg (g)
815
Külső tubusátmérő a frontlencsénél
62.1
Középtubus átmérő
30
Legkisebb nagyítás
2.4
Legnagyobb nagyítás
16
Külső átmérő az okulárnál
48
Felépítés
Sínes
Egyéb tulajdonságok
Sínes kivitel: 815 g
Tartozékok
első lencsesapka, törlőkendő, elem
Szín
fekete
Anyaghasználat
eloxált alumínium
Nagyítás tartomány (x)
2,4 – 16
Becsapódási pont állítása
1 klikk = 1cm / 100m
Céltávcső frontlencse átmérő
56
Céltávcső nagyítás tartomány
2,4 - 16x
Gyártó által vállalt garancia
10 év, 2 év az elektronikára
Középtubus átmérő (mm)
30
Cikkszám
54131
Hasonló termékek