Leica-M10-R-fenykepezogep-ezust
Leica M10-R fényképezőgép ezüst
8 630 EUR

Leica M10-R fényképezőgép ezüst

Leica-M10-R-fenykepezogep-ezust
Leica-M10-R-fenykepezogep-ezust

3.0"-os LCD érintőképernyő
40MP CMOS szenzor
​​ISO 50.000, akár 5 kép / másodperc
fedlapi ISO tárcsa, érintőképernyő
méretei megegyeznek az analóg M méreteivel
beépített WiFi
az objektív opcionális!

Rendelhető
8 630 EUR
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Az új Leica M10-R

A Leica Camera bemutatja legendás távmérős kamerájának 40 MP-es változatát

Az igazi attrakció az új M10-R teljesen újonnan fejlesztett szenzora, mely több mint 40 MP felbontással indul a vásárlók kegyeiért, ami lényegi felbontás növekedést garantál az M10 eddigi kiviteleihez képest. Ennek eredményeképpen jelentősen megnövekedett az elkészült képek részletgazdagsága. Az új szenzor minden eddiginél több lehetőséget rejt magában a M családot tekintve. A legfinomabb részletek kiábrázolása mellett az érzékelő rendkívüli tartalékokat rejt magában - a későbbi vágásokat illetően. Az M10-R tulajdonságai révén tökéletesen alkalmas tájkép és épület fotózásra.

Nagy felbontása ellenére az M10-R jelentősen csökkentett képzaj mellett kínál jóval szélesebb dinamika tartományt. Az M10-R-el válik teljessé az M10 család, ami eddig állt az M10-ből, az M10-P-ből, az M10-D-ből és az M10 Monochrom-ból.

Az alap érzékenység ISO 100-tól ISO 50000-ig terjed. A maximális expozíciós időt 16 percre tolták ki, ezzel elképesztő éjszakai képek készítését teszi lehetővé állvány segítségével. Az M10-R kivitelt az M10-P kioldójával szerelték fel, ami nemcsak kivételesen csendes működést tesz lehetővé, de működtetése is minimális vibrációval jár, ami szintén csökkenti a kamera rázkódását.

A Leica M kamerák különleges tulajdonságai közül az egyik legjellemzőbb a feltűnésmentesség. Nem pusztán ikonikus formatervüknek köszönhető mindez, de alig hallható zárszerkezetükkel is egyértelműen előnyös helyzetbe hozzák használóikat azokban a szituációkban, melyek a legnagyobb csendet igénylik. 
Az analóg fényképezőgépek korában a legtöbb színház csak a Leica M kamerák használatát engedélyezte arra hivatkozva, hogy egyedül a tükör nélküli kamerák nem zavarják sem a színészeket, sem pedig a közönséget fényképek készítése közben. Az M10-R az M10-P kioldóját kapta meg, amely csendesebb üzemű, mint analóg elődjei. Képkészítés közben szinte "suttog".

Az örökség és a műszaki innováció különleges harmóniája testesíti meg a fotográfia számára igazán fontos dolgok lényegét. A kompakt méretek, a jobb teljesítmény és a fedlapon lévő ISO beállító tárcsa azt kínálják az M-rendszer kedvelőinek, amit elvárnak egy M-fényképezőgéptől.

Az 1954-es Photokinán bemutatott Leica M3 bevezetése óta mindegyik M-rendszerkamera korának leginnovatívabb terméke. Lényeges jellemzőiket a fotózás számára fontos dolgok határozzák meg. A Leica mind a mai napig következetesen elkötelezett a minőség, a magas színvonalú szaktudás és a fotográfiáról vallott filozófiája mellett. A távmérős technológia több mint 60 éves tapasztalata, a digitális M-kamerák 11 éves fejlesztése és az M-fotósoktól kapott értékes visszajelzések arra ösztökélték a Leica mérnökeit, hogy megalkossák minden idők legvékonyabb digitális M-típusát: a Leica M10 fényképezőgépet. Ennek továbbfejlesztett, minden kiemelt előnyös tulajdonságot magában foglaló változata az M10-R.

Mint a legtöbb Leica távmérős kamera esetében, az M10-R-nél is az összeszerelés nagy része magasan képzett specialisták által történik Wetzlar-ban. A nagy számú mechanikai komponens - ideértve a komplex távmérőt is - nemcsak a legmegbízhatóbb alkatrészekből, de különösen robusztus elemekből építkezik. A Leica M mindig is a megbízhatóság és a tartósság szinonimája volt, ami ennélfogva kifejezetten életképes hosszútávú befektetéssé teszi.

A Leica M10-R tudásának kiaknázása Leica M-objektívekkel lehetséges igazán. Különösen a legújabb generációval kombinálva mutatja meg igazi erősségét, mint pl. az APO-Summicron-M 50 f/2 ASPH.. Ezzel egy időben a kamera kihangsúlyozza a régebbi M-objektívek eltérő karakterisztikáit is.

 

A vezérlés új, intuitív színvonala - érintőképernyős M-modell

Egy Leica M minden vonatkozásban a leglényegesebbre törekszik - fotók készítésére. Következésképpen az M10-P után az M10-R is a legkorszerűbb technológiát felhasználva áll be elődjei sorába. Az érintőképernyő lehetővé teszi a gyorsabb fókuszálást élőkép és Playback üzemmódban is, emellett kényelmesebbé teszi a rögzített képek közötti keresést is. Ezen felül a kamera rendelkezik egy digitális szintező műszerrel is, aminek segítségével elkerülhető a beállítások utólagos korrekciója. Mindezeket figyelembe véve kijelenthető, hogy a tökéletes fotó elkészítéséhez minden adott az M széria esetében.

 

100 %-ban ikonikus - a tökéletesség esszenciája

Az M10-R külső jegyeiben mindössze apró részletekben tér el M10-es testvérétől. Kompakt és diszkrét. Az M10-R formaterve tökéletesen tükrözi, amire az M modellek készültek: elkapni a múló pillanatokat az élet sokszínű faliszőnyegéről.
A Leica M10-R méretei is megegyeznek az analóg M-gépek méreteivel. A Leica M10, M10-P és M10-R minden idők legvékonyabb digitális M-fényképezőgépei.

A Leica M10-R képérzékelője lehetővé teszi a bővített, 100 és 50.000 ISO közötti fényérzékenységi tartományt és a magasabb érzékenységeken készített felvételek jelentősen javított zajszintjét. Ezzel a tulajdonságával az M10-P után a Leica M10-R is a fotográfia teljesen új területeit tárja elénk, és még kedvezőtlen fényviszonyok mellett is kivételes képminőséget biztosít.

A Leica M10-R is használja az M10 által bevezetett fedlapon lévő ISO tárcsát. A digitális M-gépeknél első alkalommal lehetséges a felvételezés minden szükséges paraméterét – távolságot, fényrekeszt, záridőt és ISO érzékenységet – előre, menü nélkül, sőt a gép bekapcsolása előtt beállítani. Mindez még jobb beállítást és még diszkrétebb fotózást jelent.

Kezdetektől fogva fontos szerepet játszott a Leica M távmérős keresője („Messsucher” – távmérővel egybeépített képkereső). Annyira fontosat, hogy nevét adta a fényképezőgép-rendszernek: „M”, mint „Messsucher”. A Leica M10-nél, M10-P-nél és most az M10-R-nél is a legendás keresőrendszert több fontos szempontból továbbfejlesztették. A fotótéma jobb megfigyeléséhez a látómezőt 30%-kal megnövelték, és a nagyítás mértékét 0,73-ra emelték.

A 2 GB puffer memóriának és a gyors, 5 kép/másodperces, folyamatos felvételezésnek köszönhetően egy fotós sem marad le a fontos pillanatokról.

A legújabb Leica Maestro-II képfeldolgozó processzor a legmodernebb technológiát képviseli. Az igazán nagy attrakció, az új 40 megapixeles szenzorral együtt minden expozíciónál beteljesíti a Leica ígéretét: a kivételes minőséggel és ragyogással vonzó képek létrejöttét. Ennek eredményeként a Leica M10-R-el különösen alacsony zajszinttel, élethűen részletgazdag felvételeket készíthetünk még ISO 50.000 érzékenységen is.

A nagy szilárdságú réz alkatrészeknek, az M10-R erős, magnézium-ötvözetből készített vázának, valamint a karcálló Corning® Gorilla® Glass üvegnek köszönhetően a gép kiválóan kiállja a mindennapok viszontagságait, és így állandóan örömteli a fotózás. Különleges gumiszigetelés védi a gépet az enyhébb esőtől, portól és az időjárás kedvezőtlen hatásaitól.

A Leica M10, az M10-P és az M10-R az első beépített WLAN modulos M-fényképezőgépek. A modullal kényelmesen, vezeték nélkül továbbíthatjuk felvételeinket iOS eszközre, és online meg is oszthatjuk azokat. A Leica M-App segítségével, WLAN révén a Leica M10-R okostelefonnal távvezérelhető. Kívánságunkra fontos beállítások (például a zársebesség) vagy a zárkioldás okostelefonról irányíthatók. Mindez jelentősen megkönnyíti a szokatlan helyzetből történő fotózást, és megakadályozza a hosszabb zársebességnél fellépő bemozdulást.  

A Leica évtizedek óta történelmet teremt a korukat meghaladó fényképezőgépeivel. A Leica a kezdetektől fogva figyel a folyamatosságra. A Leica az 1950-es években megalkotott egy időtlen, elavulhatatlan szabványt, a Leica M-bajonett csatlakozást. A kezdeti M-objektívektől kezdve szinte valamennyi csatlakoztatható és használható az új Leica M10 és M10-R gépekkel. A Leica optikai eszközök időtálló, megbízható és kivételesen hosszú élettartamú, hű társak.

A Leica R-Adapter és a Leica Visoflex 2.4 MP elektronikus kereső révén szinte valamennyi Leica R-objektív használható az M10 és M10-R gépekkel. Ezen kívül a továbbfejlesztett lupe funkcióval az érzékelő a kereső bármelyik részére helyezhető, így a Leica R-objektíveket használva jobb lett az élesség megítélése.

Az angol nyelvű adatlap INNEN letölthető.

Adatok
Cikkszám
20003
Gyártó
Leica
Energiaellátás
BP-SCL5 Li-Ion akkumulátor (7.4V, 1300 mAh)
Kijelző
3 coll TFT LCD érintőképernyő
Jótállás
2 years manufacturer's warranty
Méretek
139x38.5x80mm
Működési / tárolási hőmérséklet
0–40 °C
Objektív csatlakozás
Leica M bajonett 6 bites kiegészítő szenzorral, Leica R bajonett adapterrel
Objektív rendszer
Leica M, Leica R is adapterrel
Váz
magnézium váz
Külső vakupapucs
van
Effektív képpontok száma
40.89
ISO értékek
ISO 100 - ISO 50000
Önkioldó
2 mp, 12 mp
Adattárolás
2GB belső memória, SD kártya 2GB-ig, SDHC 32GB-ig, SDXC 2TB-ig
Fájl formátumok
DNG, JPEG
Gyári objektív
nincs
Beépített vaku
nincs
Fehéregyensúly
automata, manuális, 8 előre beállított, színhőmérséklet függő
Vakuszinkron
választhatóan az első, vagy második redőnyre, vakuszinkron zársebesség: 1/180s
Kategória
digitális, távmérős fényképezőgép
Képfelbontás
DNG: (7864x5200) 40.89MP; JPEG: (7840x5184) 40.64MP, (5472x3648) 20MP, (2976x1984) 6MP
Expozíciós üzemmódok
automata zársebesség választás manuális rekeszelőválasztás mellett, rekesz előválasztás prioritás, manuális zársebesség és rekesz beállítás
Vaku opciók
szinkronizáció: 1/180 s, középre súlyozott TTL-mérés (SF40, SF64, SF26 vakukkal)
Kereső
opcionális Leica Visoflex
Zársebesség tartomány
125s - 1⁄4000s
Akkumulátor
Leica BP-SCL5, 7.4V, 1100 mAh
Wi-Fi
IEEE 802.11b/g/n standard, WPA, WPA 2
Felbontás
DNG: (7864x5200) 40.89MP; JPEG: (7840x5184) 40.64MP, (5472x3648) 20MP, (2976x1984) 6MP
Tömeg (g)
660
Érintőképernyő
Van
Képarány
n.a.
Rekesz előválasztás
van
Szenzor
CMOS 40 MP, 24 x 36 mm-el egyenértékű, aluláteresztő szűrő nélkül
Tartozékok
töltő, 1db autós töltő kábel, akkumulátor, hordszíj, bajonett fedél, vakupapucs fedél
Zársebesség előválasztás
van
Szín
ezüst
Anyaghasználat
magnézium váz, szintetikus bőr, réz
Gyártó által vállalt garancia
2 év
Objektív
Leica M, Leica R is adapterrel
Cikkszám
20003
Hasonló termékek