Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Leica APO Summicron-SL 90mm F2.0 ASPH objektív

Ár:
1.626.000 Ft (1.280.315 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 11179
Gyártó: Leica

Leírás

Büszkén és örömmel jelenthetjük be a Leica SL objektívek új generációját:

LEICA APO-Summicron-SL 1: 2 / 90mm ASPH

Nagy teljesítmény, Kompakt méret, Zseniális mérnöki munka

Summicron-SL objektívek legfontosabb előnyei: képminősége, pontossága és a professzionális felhasználáshoz fontos robusztus kialakítása.

  • A Summicron SL lencséket az SL géptestekkel párhuzamosan fejlesztették, melynek köszönhetően az optika, a szenzor, valamint a képfeldolgozás folyamatának kialakítása a legjobb minőség elérését teszi lehetővé.
  • A blendeértéktől és a tárgytávolságtól függetlenül részletgazdag képet és elsőrangú színvisszaadást kínál a kép középpontjától a szélekig.
  • A Leica SL lencsék már eddig is rendkívül magas kontrasztértékeket értek el akár teljesen nyitott blendeállásban is, lehetővé téve az éles és életlen síkok játékát, a tárgy és a bóké összhangjával. A kis mélységélességnek és kivételes képalkotásának köszönhetően, minden egyes Leica Summicron SL optika garantálja a méltán híres és különleges Leica képvilágot.
  • Dual Syncro Drive™ precíziós autófókuszrendszer: Az új Leica Summicron SL (a végtelen állástól a közelpontig) kivételesen gyors és pontos autófókusza a legjobb eredményekkel büszkélkedhet az igényes professzionális kamera szegmensben.
  • Német tervezés: az objektív frontlencséje, fókuszgyűrűje és bajonett csatlakozása különleges szigeteléssel lett ellátva, így a lencserendszer fokozottan védett az gyengébb eső, por és egyéb szennyeződésekkel szemben. Ezenkívül a lencsék felülete hatékony védelmet kap a Leica AquaDura® bevonatnak köszönhetően piszok, karcolódás és a hétköznapi profi használat egyéb elkerülhetetlen szennyeződései ellen.
  • A napellenző alakja ideálisan passzol az objektív képszerkesztéséhez, így a lehető legkevesebb fényt engedi a frontlencsére. A mesterien megtervezett napellenző nélkülözhetetlen a maximális kontraszt eléréséhez bármely világítási helyzetben.
  • A Leica SL eye-detection (szem érzékelő) funkciójával kis mélységélességnél is tökéletesen fokuszált portrékat készíthetünk.
  • Rendelhető 2018 Januártól

A portré mestere

Nagy fényereje és a mélységélesség rajzolatának egyedi szépsége miatt ez a teleobjektív a legjobb választás a portréfotósok számára. A döntő pillanatban a szinte hangtalan és páratlanul pontos autofókusz rendszer több időt ad a kreativitásra, a fényképezőgép előtt lévő személyre történő teljes összpontosításra. A többi Leica SL-objektívhez hasonlóan az APO-Summicron-SL 1:2/90 ASPH is tökéletesen illeszkedik a korszerű SL-rendszerhez, profi körülmények közötti hosszú, tartós használatra tervezték.

Dual Syncro Drive™ rendszerű autofókusz

Élességállítás azonnal

A Summicron-SL objektívek autofókusza gyors, pontos és szinte hangtalan. A kiváló AF teljesítmény-mutatókat az autofókusz mechanizmusoknak köszönhetik. Ezek működése a végtelentől a legközelebbi távolságig terjedő élességállításkor mozgó lencsetagokkal történik, természetesen csak lencserendszeren belül rendelkezésre álló helyen. Az objektívek kompakt méreteinek megőrzése érdekében a részegységek összeállítása integrált megközelítést igényel.

Az optikai, mechanikai és elektronikai fejlesztőmérnökök tudományközi csoportban működtek együtt a különleges, kettős belső fókuszálású objektív-koncepció megvalósításán. A két, igen könnyen fókuszálható objektív megalkotását egy különlegesen kicsi és kompakt meghajtó rendszer teszi lehetővé. A helyszűkén túl a meghajtó motorok kiválasztását az autofókusz követelmények is meghatározták.

Adott élességállítási pozíciókban végzett számos kontraszt-mérésekre van szükség ezelőtt, hogy a fókuszáló lencsék a pontos élességállításhoz szükséges irányba mozduljanak el. A folyamat során a fókuszáló lencséknek gyorsan kell előre és hátra mozogniuk az AF rendszer kontraszt-specifikációival összhangban. Mindehhez késedelem nélküli, dinamikus meghajtó szerkezetre van szükség.

A Summicron-SL objektívek meghajtó szerkezetében nagyon erős és robusztus Dual Syncro Drive™ léptető motor van. Ennek köszönhetően a teljes autofókusz szerkezet a másodperc töredéke alatt képes mozogni. Ez azt jelenti, hogy a Summicron-SL objektívek paraméterei a teljes formátum kategóriájában a legjobbak között vannak a gyorsaság, a pontosság és a csendes működés tekintetében.

Magasabb kontraszt a mélység jobb érzékeltetésére

Az Summicron-SL objektívek f/2-es legnagyobb rekesznyílásával lényegesen kompaktabb kialakításúak, mint a fényerősebb objektívek, de mélységélességük hasonló hatású. Ennek a kontraszt az oka: a magasabb kontraszttal rendelkező képrészek a szemlélő számára élesebbnek, míg a kevésbé kontrasztosak életlennek tűnnek.

A Summicron-SL objektíveknél a kontraszt-különbség jelentősen nagyobb, mint a hagyományos társainál: az élesre állított tárgyak sokkal nagyobb kontrasztot mutatnak, mint a fókusz-tartományon kívüliek. Ez azzal jár, hogy az elő- és háttérből jobban „kiugrik”, és elhatároltabb lesz az éles képrészlet. Mindez háromdimenziós látványhatást eredményez igen meggyőző mélységérzettel.

Az optika és mechanika új mértéke

A Summicron-SL konstrukciója során kiemelkedő figyelmet szenteltek a káros fényszóródás és –tükröződés megakadályozására. A legsikeresebb optikai és mechanikai kialakításra való törekvés már az első prototípus gyártása előtt megkezdődött. A nem kívánt tükröződéseket a lencsefelületek csúcsminőségű bevonataival csökkentették a lehető legkisebb mértékre.

Komplex elektronika segíti az egyszerű használatot

A fotósok számára a Summicron-SL objektívek három legalapvetőbb része és művelete – az önműködő élességállítás, a manuális fókusz gyűrű és a fényrekesz beállítás – egy sor vezérlőrendszeren és matematikai műveleten alapszik. A kettős fókuszrendszer esetében az elektronika iránti igény rendkívül magas. A két önálló fókuszáló egységnek tökéletes szinkronban kell mozogniuk, és a helyzetjelölő adatokat igen magas mintavételi arányban kell a fényképezőgép rendelkezésére bocsájtani.

Az objektív és a fényképezőgép közötti adatcsere olyan gyors, hogy nincs érzékelhető késedelem. Ezek a gyors és pontos kontraszt-alapú autofókusz-rendszer legfontosabb előfeltételei.

Egy észak-dél pólusú mágnesgyűrűt helyeztek be a manuális élességállító gyűrűbe. A gyűrű elmozdításakor a mágneses mező megváltoztatja polaritását. Az érzékelő elemzi a mágneses mező helyzetét, és elküldi az adatokat a központi processzornak. Ezután a motor elmozdítja a lencsét a megfelelő élességi helyzetbe az elfordulás szöge és sebessége alapján.

A fényrekeszt léptetőmotor mozgatja. Itt egy különleges mikromozgást vezérlő rendszer biztosítja a pontos és gyors elmozdulásokat minimális vibrációval.

Meggyőző minden részletében

A Summicron-SL harmonikusan kompakt méretei, kis súlya és kiváló fogása fotózás közben igazán meggyőző. A Summicron-SL objektívek szinte azonos kialakítása miatt az objektív cserénél nem kell újra megszokni a manuális fókuszálás gyűrűjét, a súlypont is majdnem ugyanott van. Ez azt jelenti, hogy a fényképezőgép fogása mindig tökéletes, és sokkal könnyebb a fotózás állványról.

Paraméterek

Bajonett Leica SL
Zoom tartomány 90mm fix
Zoom tartomány Fix fókuszos
Gyújtótávolság 90mm
Színe fekete
Garancia 1 év forgalmazói