Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Leica M-D fényképezőgép

Ár:
1.875.000 Ft (1.476.378 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 10945
Gyártó: Leica
analóg fényképezési élmény digitális technológiával
kijelző és menü szándékos elhagyása
24 megapixeles CMOS állókép-érzékelő
hátlapi ISO tárcsa
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2019-05-23

Leírás


Teljes összpontosítás


A Leica M-D nem rendelkezik kijelzővel és menürendszerrel. A fotózás legalapvetőbb tényezőin kívül (zársebesség, fényrekesz, távolság és ISO fényérzékenység) nem kínál további beállításokat. Ez az igazi fotográfia lényegét eredményezi. Minden fotós ösztönösen tudja, hogyan kell használnia a Leica M-D fényképezőgépet. Nincsenek zavaró körülmények még a felvételek elkészítése után sem. A Leica M-D a filmes fotózás élményének hódol. Visszahozza annak az örömét, ahogy felvételünk megjelenítésére várakozunk.

Kevesebb technológia - nagyobb alkotói szabadság

Néhány műszaki jellemző szándékos elhagyásával (például: élőkép a monitoron vagy a videó képrögzítés) a Leica M-D a fotózás legtisztább módját adja úgy, hogy a rögzített kép azonnali szemlélésének vagy megosztásának csábítása nélkül kizárólag az előttünk lévő fotótémára koncentrálhassunk. A Leica M-D figyelmünket kizárólag a kompozícióra és a téma kreatív elemeire irányítja kevesebb technológiai részlettel, nagyobb alkotói szabadsággal.

Jellegzetesen „M” típus

Mint minden M-fényképezőgépet, a Leica M-D-t is a kiváló képminőség jellemzi. A Leica Maestro processzor és a 24 megapixeles CMOS állókép-érzékelő a korszerű, digitális távmérős fotózást képviselik, ugyanakkor a felvételek kizárólag DNG formátumban készülnek, és így a digitális képfeldolgozás minden lehetősége rendelkezésünkre áll. Ez a megközelítés teljesen hű az egykori munkamódszerek egyszerű alapjaihoz.

Egyedi

Az egyszerűség a gép formáját és küllemét is jellemzi. A vörös pontos Leica logó, az LCD kijelző és a menü beállítások elhagyásával, valamint a teljesen fekete gépvázzal a Leica M-D megjelenítése értékéhez és teljesítményéhez képest jelentősen szerényebb. Az új típus a váz aljától kezdve a géphez illó bőr hordszíjon át egészen a réz fedlapig a Leica M9 külsejére emlékeztet. A Leica M-D egy letisztult kialakítású, távmérős fényképezőgép. Az ISO tárcsa pont azon a helyen van, ahol korábban a film fényérzékenységet lehetett beállítani, így a Leica M-D ezzel is hódol a filmes elődöknek, és az analóg alkotói megközelítést a digitális korszakban is megőrzi.

Teljes diszkréció

A Leica M-D szinte hangtalan zárszerkezettel rendelkezik, ezért kivételes diszkrécióval fotózhatunk vele. Ez egy olyan zárkioldó rendszernek köszönhető, amely a Leica M (typ 204) zárkioldásához képest észrevehetően csendesebb egyenkénti felvétel üzemmódban, másodpercenként két felvételt tesz lehetővé. Sorozatfelvételnél a Leica M-D testvér típusával megegyezően 3 kép/másodperc sebességgel működik.

Kapcsolódó termékek