Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Leica

Fotográfia

A fotó- és optikai ipar egyik legmarkánsabb márkája a LEICA, amely nem csak több mint egy évszázados szakmai örökségére, hanem jelenlegi, kiemelkedően innovatív terméke is méltán büszke lehet.

A kamera gyártás története a németországi Wetzlar városban 1849-től működő, főként mikroszkópokat gyártó Leitz üzemben kezdődött.

Sport Optika

Történetünk Dr. Ernst Leitz-el kezdődött. A szenvedélyes vadász és üzletember döntően befolyásolta a Leitz termékek fejlesztését, és még ma is alakítja azok karakterét. 1907 májusában, háromévi kutatás és fejlesztés után elkezdődött az első binokulárok sorozatgyártása: Binocle 6 x 18.

A még jobb és több újdonságra törekvő gyártás iránti szenvedély és elszántság még ma is érzékelhetően a legmagasabb minőségű sport optikai termék létrehozásához vezetett.Az 1950-es évek elején elsőként a Leica egészítette ki távcső kínálatát három céltávcsővel. Ezeket a típusokat egy különleges, csak  a Leitz- céltávcsövekre jellemző tulajdonság emelte  versenytársai fölé: a céltávcső fókuszálása a középcsőben elhelyezett lencse csoporttal történt nem az addig megszokott módon, az egész okulár állításával. A valódi belső fókuszálás elvét a robusztus kivitel, valamint a por- és pára mentesség jól ismert előnyével egyesítették.

Ezekben az években a binokulárokra és a kereső távcsövekre helyezték a hangsúlyt, ennek következtében a céltávcsövek csak néhány évre maradtak a kínálatban...

De csak máig. Az ER sorozat bevezetésével újra piacra léptett a Leica az első,  sorozatban gyártott céltávcsövekkel. A lényegre törő, hírneves Leica minőségű, a németországi Solmsban készülő céltávcsövek kiválóan illeszkednek termék palettánkhoz kiegészítve azt egy új kategóriával.

Rendezés:
Nézet:
- 6-szoros nagyítási tartomány
- szálkereszt az első fókuszsíkban
- szerszám nélkül nullázható
- elsősorban sportlövőknek
- ideális nagy távolságú lövésekhez
- optimalizált ballisztikai szálkeresztek
Cikkszám: 51100-51300
968.544 Ft
- 2020. augusztustól
Cikkszám: 50502