Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Leica Summaron-M 28mm F5.6 objektív Katt rá a felnagyításhoz

Leica Summaron-M 28mm F5.6 objektív

Ár:
770.000 Ft (606.299 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 11695
Gyártó: Leica
az M-rendszer legkisebb objektívje
klasszikus, hibátlan képhatású objektív
észrevétlen, utcai fotózáshoz ideális
erős sárgarézből készült napellenző
Menny.:db

Leírás

A Leica M számos olyan objektívvel is használható, amelyek megjelenése a jelenlegi portfóliónál jóval korábbi. A fotósok gyakran vesznek igénybe „vintage” objektíveket a különleges, még a legmodernebb képfeldolgozó szoftverekkel is nehezen utánozható képhatásokhoz.

A több mint 50 éves, napjainkban is rendkívül népszerű, kompakt Summaron nagy látószögű objektív jó példa erre. A Summaron most M-bajonettel, 6 bites kódolással és kissé más formával született újjá.

A menetes csatlakozású Summaron-M típust a wetzlari Leitz üzemben 1955-től 1963-ig gyártották. A digitális eszközzel aligha utánozható, klasszikus, hibátlan képhatású objektív most új termékként, ugyanakkor teljesen változatlan optikai felépítéssel jelent meg.


 

  • Az új Summaronhoz fémből készült objektív sapka tartozik.
     
  • A mélységélesség-skála vörös színű.
 
 
 
 
 

A Summaron az M-rendszer legkisebb objektívje. Teljes hossza kevesebb, mint 2 centiméter, ezért szinte észrevétlen, utcai fotózáshoz ideális.

A látványosan jelölt mélységélesség-skála és a széles tartományú távolság értékek kombinációja különlegesen pontos, előzetes élességállítást tesz lehetővé.

 

 

A napellenző a távmérős fotózás korai időszakának emlékeit idézi. Formája és műves elkészítése a Summaron-M örökségéből származik.

 

Az erős sárgarézből készült napellenző végső formáját esztergálással és préseléssel nyeri el. Az esztergálás során jönnek létre a napellenző belső részei.