Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Leica S fényképezőgép (Typ 007)

Ár:
5.544.363 Ft + ÁFA ( 7.041.341 Ft )
Cikkszám: 10804
Gyártó: Leica
Leica ár-információk ITT!
37.5 MP
ISO 12.500
elődjénél négyszer gyorsabb Maestro II processzor
2 GB puffer memória
30 x 45 milliméteres képérzékelő
Cine-4K videó

Leírás

Gyorsaság 

Az elődjénél négyszer gyorsabb Maestro II processzor kifejezetten a Leica cég részére készült az új Leica S fényképezőgéphez. Minden elektronikai elemét a leggyorsabb adatátvitelhez tervezték. A korszerűbb zajcsökkentéssel rendelkező processzor segítségével a kamera rögtön reagál a műveleteke, beállításokra. A sorozatfelvételek sebessége 3,5 kép/másodperc, ez új rekord a középformátum kategóriában. Ezt a teljesítményt 7500 digitális-analóg átalakító és a 2 GB puffer memória teszi lehetővé.

Leica Pro Formátum 

Tapasztaljuk meg a tökéletességet még a legapróbb részletekben is! Az új Leica S fényképezőgép az S-Rendszer valamennyi jól bevált minőségi jellemzőivel bír, legfőképpen az innovatív 30 x 45 milliméteres, Leica Pro Formátumú Leica Max CMOS képérzékelővel. A szenzor felülete a 35 mm-es géphez képest több mint 50%-kal nagyobb. A Leica Pro Formátum a képminőség és a kreatív funkciók kiváló egyensúlyát nyújtja. Elég nagy felületű ahhoz, hogy a 35 mm-es formátumhoz viszonyítva jelentősen jobb minőséget és csekélyebb mélységélességet biztosítson; a hagyományos középformátumú fotózásnál még sokrétűbb fotográfiai feladatokra alkalmas.

Mozifilm képminőség 

A Cine-4k sztenderddel az új Leica S olyan videó képminőséget ad, amellyel egyszerűen nem találkozunk más kameránál. A szenzor teljes, 45 milliméteres szélességével készülnek a full-HD videó felvételek. Mindez a Leica S-Rendszer objektívjeivel együtt olyan egyedi mozgókép-hatást jelent, amely még az elhivatott filmesek szívét is megdobbantja. Az új Leica S videó felvételei a Leica állóképekre jellemző, szelektív élességbeállítással létrejövő bokeh-hatással valósággal megragadják a nézőt.

Ergonómia

A kevesebb több! Engedjük, hogy érzéseink és a Leica intuitív kezelési koncepciója kalauzoljon minket. Az újszerű kattanótárcsa és az öt irányú vezérlő kapcsoló a szükséges beállítások gyors és egyszerű elérését szolgálja. A kamera kompakt kialakítása, kedvezően kiegyenlített súlyeloszlása, kis súlya és az ergonomikus markolata még könnyebbé teszi munkánkat.

Élőkép és fotózás csatlakoztatott üzemmódban 

Minden ellenőrzésünk alatt van: A Leica S kiemelkedően nagy méretű, extra fényerős keresője tökéletes látómezőt nyújt a képek komponálásához és az élesség pontos beállításához, illetve megítéléséhez. Az expozíció-szimulációs funkcióval, az élességi terület kijelzéssel és a keresőmező részletének kinagyításával teljesen és folyamatosan figyelhetjük a keresőképet. A Leica Image Shuttle 3.0 szoftver segítségével az új Leica S az extra gyors USB 3.0 interfésszel eszközök közötti összeköttetéssel történő felvételezést is támogat. Az 5 méter hosszú, Lemo aktív USB 3.0 kábel igen rugalmas dinamikájú, folyamatosan megbízható adatátvitelt tesz lehetővé.

Autofókusz 

Újszerű, mozgalmas élményben van részünk. Az új Leica S továbbfejlesztett prediktív autofókusz rendszere egy lépéssel előbb jár: elemzi a fotótéma mozgását, és kiszámítja, hogy milyen távolságra mozdul el az expozíció pillanatában. Az élességállítás korrekciója a másodperc töredéke alatt lehetséges. Az elbűvölő képminőség és a nagy felvételi sebesség kombinációja új távlatokat nyit a mozgalmas felvételtechnika területén.

Kiváló anyagok – tartós minőség 

Újszerű megbízhatóság: A Leica S nagy szilárdságú és rendkívül ellenálló magnézium ötvözet váza legalább annyira erős, mint a kijelző monitor karcálló Corning®Gorilla®Glass védőüvege. A gép bajonett objektív-csatlakozója elsőként készül rozsdamentes acélból a legnagyobb tartósság és hosszú élettartam érdekében még a mostoha körülmények közötti, gyakori objektív cserékkel is. Az új Leica S többi részei is kivételesen robusztusak; a sok szigetelésnek köszönhetően tökéletesen védettek a környezeti behatásoktól, például a portól és egyéb szennyeződésektől.

Csatlakozások 

A Leica S App segítségével iPhone vagy iPad eszközünkről kényelmesen, vezeték nélkül vezérelhetjük a Leica S minden fontos funkcióiját és beállítását. A mobil készülékünk monitorja távvezérlő kijelzőként használható. Például: az élőképbe egyszerűen belezoomolhatunk, érintéssel a kívánt képrészre irányíthatjuk figyelmünket, vagy akár a képeket megoszthatjuk barátainkkal, ügyfeleinkkel is. Az új Leica S jelenleg az egyetlen profi SLR kamera, amely GPS modullal a felvételeket opcionálisan geo-címkével látja el. Ez lehetővé teszi a felvétel helyének, idejének, időzónájának mentését minden képfájl EXIF adatainál.

Paraméterek

Kategória médium formátumú DSLR kamera
Fényrekesz ISO 100 - ISO 12 500
ISO értékek ISO 100, ISO 200, ISO 400, ISO 800, ISO 1600, ISO 3200, ISO 6400, ISO 12500, automatikus ISO
Beépített vaku nincs
Fénymérés manuális/automatikus, Tartománya:
Külső vakupapucs van
Szenzor Leica CMOS 30x45mm
Képfelbontás 921.600 képpont
Effektív képpontok száma 37.5 MP
Élességállítás manuális, AF érzékelés helye beállítható, élességi pont rögzítése: kioldógombbal, vezérlőbottal
Expozíciós sor 3 vagy 5 felvétel/sorozat1/2, 1, 2, 3 fényértékenként (EV)
Filmfelvétel Full-HD teljes szenzor szélességgel. Cine 4k mozgókép Super 35 Window mód
Expozíciós üzemmódok Üzemmódok: P (teljes automatika manuális beavatkozással), T (zársebesség előválasztás), A (fényrekesz előválasztás), M (manuális), Kompenzáció: ± 3 fényérték (fél érték fokozatonként), Expozíció szimuláció: van
Autofókusz autofókusz (AF) egyszeri beállítással, prediktív AF folyamatosan, manuális beavatkozás, Rögzítés: kioldógomb, vezérlőbot
Fehéregyensúly napfény, felhős, árnyék, műfény, HMI, fénycső-meleg, fénycső-hideg, vaku, szürke tábla, élőkép szürke tábla, automatikus, színhőmérséklet (Kelvin)
Vakuszinkron TTL
Fájl formátumok DNG veszteség nélküli tömörítéssel, JPEG 37,5 MP, 9,3 MP, 2,3 MP, DNG+JPEG, Méret: DNG veszteség nélküli tömörítéssel: mintegy 42 MB, JPEG: mintegy 1 MB–16 MB (a kép jellegétől és a felbontástól függően)
Tömörítetlen formátum DNG
Mikrofon szereó, 48 kHz, 16 bit
Adat tárolás SD (SDXC), CF (UDMA7), külső egység (pl. PC), Belső memória: DNG veszteség nélküli tömörítéssel legfeljebb 15 kép, JPEG korlátozás nélkül (memória kártyától, záridőtől és ISO érzékenységtől függően)
Képarány 3:2
Képstabilizátor van
Önkioldó 2 vagy 12 mp önkioldó felcsapott tükörrel
Rekesz előválasztás van
Sorozatfelvétel Legfeljebb 3,5 kép/mp
Zársebesség előválasztás van
Zársebesség tartomány 60 mp (ISO érzékenységtől függően) és 1/4000 mp között fél fokozatonként, hosszú záridő legfeljebb 60 mp
Zárszerkezet redőnyzár, központi zár (Leica S központi záras objektívekkel)
Kompatibilis objektívek Leica S bajonett
Akkumulátor újratölthető Lítium-Ion akkumulátor, 7.3V, 2300mAh
Csatlakozók Lemo® USB 3.0 HiSpeed, HDMI type C
Állvány csatlakozás van
Objektív csatlakozás Leica S objektívekhez való Leica S bajonett
Szoftver Firmware frissítés: memória kártyáról
Váz multifunkciós S-markolat
Wi-Fi beépített, a kamera vezérlése és a kép megtekintése okostelefonnal vagy tablet iOS alkalmazással
Anyaghasználat magnézium váz csúszásgátló gumírozással, magnézium fedlap, alumínium talprész, rozsdamentes acél bajonett és vezérlő elemek, Corning®Gorilla®Glass üveg
Méretek 160 x 80 x 120 mm (6,3” x 3,15” x 4,72”)
Tartozékok kamera váz, Leica S BP-PRO1 akkumulátor, Leica gyorstöltő S ( EU, UK, US, autó csatlakozókkal), Leica hordszíj S, Leica okulár sapka S, Leica vázsapka S, Lemo® USB 3.0 kábel S, Lemo® vakuszinkron kábel S.
Választható szín fekete
Egyéb tulajdonságok Leica multifunkciós markolat S, Leica csuklópánt S, Leica professzionális akkutöltő S, ÚJ: Leica AC-Adapter S, Leica System táska S, Leica HDMI kábel S, Leica hajszálrács képmező lencse S, Leica mikroprizmás képmező lencse S, Leica sztenderd képmező, Vízszint érzékenység: < 1° (0–40° C), GPS: igen, IR szűrő a szenzor felületén, Felvételi sebesség: legfeljebb 3,5 kép / mp, Lemo® kioldó kábel, Dioptria kompenzáció: -3 és +1 dioptria között
Tömeg 1260g