Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Leica S fényképezőgép (Typ 007) Katt rá a felnagyításhoz

Leica S fényképezőgép (Typ 007)

Ár:
5.860.000 Ft (4.614.173 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 10804
Gyártó: Leica
37.5 MP
ISO 12.500
elődjénél négyszer gyorsabb Maestro II processzor
2 GB puffer memória
30 x 45 milliméteres képérzékelő
Cine-4K videó
Menny.:db

Leírás

Gyorsaság 

Az elődjénél négyszer gyorsabb Maestro II processzor kifejezetten a Leica cég részére készült az új Leica S fényképezőgéphez. Minden elektronikai elemét a leggyorsabb adatátvitelhez tervezték. A korszerűbb zajcsökkentéssel rendelkező processzor segítségével a kamera rögtön reagál a műveleteke, beállításokra. A sorozatfelvételek sebessége 3,5 kép/másodperc, ez új rekord a középformátum kategóriában. Ezt a teljesítményt 7500 digitális-analóg átalakító és a 2 GB puffer memória teszi lehetővé.

Leica Pro Formátum 

Tapasztaljuk meg a tökéletességet még a legapróbb részletekben is! Az új Leica S fényképezőgép az S-Rendszer valamennyi jól bevált minőségi jellemzőivel bír, legfőképpen az innovatív 30 x 45 milliméteres, Leica Pro Formátumú Leica Max CMOS képérzékelővel. A szenzor felülete a 35 mm-es géphez képest több mint 50%-kal nagyobb. A Leica Pro Formátum a képminőség és a kreatív funkciók kiváló egyensúlyát nyújtja. Elég nagy felületű ahhoz, hogy a 35 mm-es formátumhoz viszonyítva jelentősen jobb minőséget és csekélyebb mélységélességet biztosítson; a hagyományos középformátumú fotózásnál még sokrétűbb fotográfiai feladatokra alkalmas.

Mozifilm képminőség 

A Cine-4k sztenderddel az új Leica S olyan videó képminőséget ad, amellyel egyszerűen nem találkozunk más kameránál. A szenzor teljes, 45 milliméteres szélességével készülnek a full-HD videó felvételek. Mindez a Leica S-Rendszer objektívjeivel együtt olyan egyedi mozgókép-hatást jelent, amely még az elhivatott filmesek szívét is megdobbantja. Az új Leica S videó felvételei a Leica állóképekre jellemző, szelektív élességbeállítással létrejövő bokeh-hatással valósággal megragadják a nézőt.

Ergonómia

A kevesebb több! Engedjük, hogy érzéseink és a Leica intuitív kezelési koncepciója kalauzoljon minket. Az újszerű kattanótárcsa és az öt irányú vezérlő kapcsoló a szükséges beállítások gyors és egyszerű elérését szolgálja. A kamera kompakt kialakítása, kedvezően kiegyenlített súlyeloszlása, kis súlya és az ergonomikus markolata még könnyebbé teszi munkánkat.

Élőkép és fotózás csatlakoztatott üzemmódban 

Minden ellenőrzésünk alatt van: A Leica S kiemelkedően nagy méretű, extra fényerős keresője tökéletes látómezőt nyújt a képek komponálásához és az élesség pontos beállításához, illetve megítéléséhez. Az expozíció-szimulációs funkcióval, az élességi terület kijelzéssel és a keresőmező részletének kinagyításával teljesen és folyamatosan figyelhetjük a keresőképet. A Leica Image Shuttle 3.0 szoftver segítségével az új Leica S az extra gyors USB 3.0 interfésszel eszközök közötti összeköttetéssel történő felvételezést is támogat. Az 5 méter hosszú, Lemo aktív USB 3.0 kábel igen rugalmas dinamikájú, folyamatosan megbízható adatátvitelt tesz lehetővé.

Autofókusz 

Újszerű, mozgalmas élményben van részünk. Az új Leica S továbbfejlesztett prediktív autofókusz rendszere egy lépéssel előbb jár: elemzi a fotótéma mozgását, és kiszámítja, hogy milyen távolságra mozdul el az expozíció pillanatában. Az élességállítás korrekciója a másodperc töredéke alatt lehetséges. Az elbűvölő képminőség és a nagy felvételi sebesség kombinációja új távlatokat nyit a mozgalmas felvételtechnika területén.

Kiváló anyagok – tartós minőség 

Újszerű megbízhatóság: A Leica S nagy szilárdságú és rendkívül ellenálló magnézium ötvözet váza legalább annyira erős, mint a kijelző monitor karcálló Corning®Gorilla®Glass védőüvege. A gép bajonett objektív-csatlakozója elsőként készül rozsdamentes acélból a legnagyobb tartósság és hosszú élettartam érdekében még a mostoha körülmények közötti, gyakori objektív cserékkel is. Az új Leica S többi részei is kivételesen robusztusak; a sok szigetelésnek köszönhetően tökéletesen védettek a környezeti behatásoktól, például a portól és egyéb szennyeződésektől.

Csatlakozások 

A Leica S App segítségével iPhone vagy iPad eszközünkről kényelmesen, vezeték nélkül vezérelhetjük a Leica S minden fontos funkcióiját és beállítását. A mobil készülékünk monitorja távvezérlő kijelzőként használható. Például: az élőképbe egyszerűen belezoomolhatunk, érintéssel a kívánt képrészre irányíthatjuk figyelmünket, vagy akár a képeket megoszthatjuk barátainkkal, ügyfeleinkkel is. Az új Leica S jelenleg az egyetlen profi SLR kamera, amely GPS modullal a felvételeket opcionálisan geo-címkével látja el. Ez lehetővé teszi a felvétel helyének, idejének, időzónájának mentését minden képfájl EXIF adatainál.

Paraméterek

ISO értékek ISO 100, ISO 200, ISO 400, ISO 800, ISO 1600, ISO 3200, ISO 6400, ISO 12500, automatikus ISO
Fénymérés manuális/automatikus, Tartománya: "pontmérésnél: (spot, ISO100, f=2,5) +2,7 és +20 fényérték (EV) közötti tartományban többmezős és középsúlyozott méréseknél: +1,2 és +20 (EV) közötti tartományban", többmezős (5 mező), középsúlyozott, pontmérés (spot, 3.5 %), Módja: többmezős, középsúlyozott, spot (AF mezőhöz rendelve)
Képfelbontás 921.600 képpont
Élességállítás manuális, AF érzékelés helye beállítható, élességi pont rögzítése: kioldógombbal, vezérlőbottal
Expozíciós sor 3 vagy 5 felvétel/sorozat 1/2, 1, 2, 3 fényértékenként (EV)
Filmfelvétel Full-HD teljes szenzor szélességgel. Cine 4k mozgókép Super 35 Window mód
Expozíciós üzemmódok Üzemmódok: P (teljes automatika manuális beavatkozással), T (zársebesség előválasztás), A (fényrekesz előválasztás), M (manuális), Kompenzáció: ± 3 fényérték (fél érték fokozatonként), Expozíció szimuláció: van
Autofókusz autofókusz (AF) egyszeri beállítással, prediktív AF folyamatosan, manuális beavatkozás, Rögzítés: kioldógomb, vezérlőbot
Fehéregyensúly napfény, felhős, árnyék, műfény, HMI, fénycső-meleg, fénycső-hideg, vaku, szürke tábla, élőkép szürke tábla, automatikus, színhőmérséklet (Kelvin)
Érintőképernyő n.a.
Fájl formátumok DNG veszteség nélküli tömörítéssel, JPEG 37,5 MP, 9,3 MP, 2,3 MP, DNG+JPEG, Méret: DNG veszteség nélküli tömörítéssel: mintegy 42 MB, JPEG: mintegy 1 MB–16 MB (a kép jellegétől és a felbontástól függően)
Adat tárolás SD (SDXC), CF (UDMA7), külső egység (pl. PC), Belső memória: DNG veszteség nélküli tömörítéssel legfeljebb 15 kép, JPEG korlátozás nélkül (memória kártyától, záridőtől és ISO érzékenységtől függően)
Képarány n.a.
Képstabilizátor van
Önkioldó 2 vagy 12 mp önkioldó felcsapott tükörrel
Rekesz előválasztás n.a.
Sorozatfelvétel Legfeljebb 3,5 kép/mp
Zársebesség előválasztás n.a.
Zársebesség tartomány 60 mp (ISO érzékenységtől függően) és 1/4000 mp között fél fokozatonként, hosszú záridő legfeljebb 60 mp
Zárszerkezet redőnyzár, központi zár (Leica S központi záras objektívekkel)
Csatlakozók Lemo® USB 3.0 HiSpeed, HDMI type C
WLAN beépített, a kamera vezérlése és a kép megtekintése okostelefonnal vagy tablet iOS alkalmazással
Anyaghasználat magnézium váz csúszásgátló gumírozással, magnézium fedlap, alumínium talprész, rozsdamentes acél bajonett és vezérlő elemek, Corning®Gorilla®Glass üveg
Objektív csatlakozás Leica S objektívekhez való Leica S bajonett
Súly 1260g
Szoftver Firmware frissítés: memória kártyáról
Váz multifunkciós S-markolat
Méretek 160 x 80 x 120 mm (6,3” x 3,15” x 4,72”)
Tartozékok kamera váz, Leica S BP-PRO1 akkumulátor, Leica gyorstöltő S ( EU, UK, US, autó csatlakozókkal), Leica hordszíj S, Leica okulár sapka S, Leica vázsapka S, Lemo® USB 3.0 kábel S, Lemo® vakuszinkron kábel S.
Egyéb tulajdonságok Leica multifunkciós markolat S, Leica csuklópánt S, Leica professzionális akkutöltő S, ÚJ: Leica AC-Adapter S, Leica System táska S, Leica HDMI kábel S, Leica hajszálrács képmező lencse S, Leica mikroprizmás képmező lencse S, Leica sztenderd képmező, Vízszint érzékenység: < 1° (0–40° C), GPS: igen, IR szűrő a szenzor felületén, Felvételi sebesség: legfeljebb 3,5 kép / mp, Lemo® kioldó kábel, Dioptria kompenzáció: -3 és +1 dioptria között