Leica M10-P fényképezőgép ezüst

Leica-M10-P-fenykepezogep-ezust
Leica-M10-P-fenykepezogep-ezust
Leica-M10-P-fenykepezogep-ezust
Leica-M10-P-fenykepezogep-ezust
Leica-M10-P-fenykepezogep-ezust
Leica-M10-P-fenykepezogep-ezust
Leica-M10-P-fenykepezogep-ezust

3.0"-os LCD érintőképernyő
Leica logo a fedlapon
24MP CMOS szenzor
ISO 50.000, akár 5 kép / másodperc
fedlapi ISO tárcsa
méretei megegyeznek az analóg M méreteivel
gyors kezelési lehetőség
gumiszigetelés az enyhébb eső és por ellen
beépített WiFi

 

Nincs raktáron
8 100 EUR
Nem vásárolható!
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Maradjon észrevétlen az utcán!

 

A Leica M10-P új szintre emeli a tradicionális M-széria kifejezést. Az igazi ínyencek értékelni fogják az M10 és az M10-P közötti apró különbségeket. Az M10-P széria minden idők legcsendesebb zárszerkezettel rendelkező M-szériája. Ez egy apróságnak tűnő részlet, ami azonban egy jó képet akár igazán remek képpé is varázsolhat.

A profi fotográfusok által diszkréciós okokból olykor lemaszkolt Leica logót az M10-P esetében a gyár tervezői tüntették el az előlapról, és szerényen áthelyezték a kamera fedlapjára. Ami a konstrukciót és az anyaghasználatot illeti, az M10-P természetesen ugyanazokból a kiváló minőségű és rendkívüli precizitással megmunkált anyagokból építkezik, mint testvérmodellje, az M10 - ideális választássá téve ezáltal a különlegességet kedvelő fotósoknak.

 

A legcsendesebb M kamera - csendesebb az analóg Leica M-ektől is

 

A Leica M kamerák különleges tulajdonságai közül az egyik legjellemzőbb a feltűnésmentesség. Nem pusztán ikonikus formatervüknek köszönhető mindez, de alig hallható zárszerkezetükkel is egyértelműen előnyös helyzetbe hozzák használóikat azokban a szituációkban, melyek a legnagyobb csendet igénylik. 
Az analóg fényképezőgépek korában a legtöbb színház csak a Leica M kamerák használatát engedélyezte arra hivatkozva, hogy egyedül a tükör nélküli kamerák nem zavarják sem a színészeket, sem pedig a közönséget fényképek készítése közben. Az M10-P az első digitális kamera, amely csendesebb üzemű, mint analóg elődjei. Képkészítés közben szinte "suttog".

Az örökség és a műszaki innováció különleges harmóniája testesíti meg a fotográfia számára igazán fontos dolgok lényegét. A kompakt méretek, a jobb teljesítmény és a fedlapon lévő ISO beállító tárcsa azt kínálják az M-rendszer kedvelőinek, amit elvárnak egy M-fényképezőgéptől.

Az 1954-es Photokinán bemutatott Leica M3 bevezetése óta mindegyik M-rendszerkamera korának leginnovatívabb terméke. Lényeges jellemzőiket a fotózás számára fontos dolgok határozzák meg. A Leica mind a mai napig következetesen elkötelezett a minőség, a magas színvonalú szaktudás és a fotográfiáról vallott filozófiája mellett. A távmérős technológia több mint 60 éves tapasztalata, a digitális M-kamerák 11 éves fejlesztése és az M-fotósoktól kapott értékes visszajelzések arra ösztökélték a Leica mérnökeit, hogy megalkossák minden idők legvékonyabb digitális M-típusát: a Leica M10 fényképezőgépet. Ennek továbbfejlesztett változata az M10-P.

A vezérlés új színvonala - az első érintőképernyős M-modell

 

Egy Leica M minden vonatkozásban a leglényegesebbre törekszik - fotók készítésére. Következésképpen az M10-P a legkorszerűbb technológiát felhasználva áll be elődjei sorába. Az új érintőképernyő lehetővé teszi a gyorsabb fókuszálást élőkép és Playback üzemmódban is, emellett kényelmesebbé teszi a rögzített képek közötti keresést is. Ezen felül a kamera rendelkezik egy digitális szintező műszerrel is, aminek segítségével elkerülhető a beállítások utólagos korrekciója. Mindezeket figyelembe véve kijelenthető, hogy a tökéletes fotó elkészítéséhez minden adott az M széria esetében.

 

 

 

 

 

100 %-ban ikonikus - a tökéletesség esszenciája

Az M10-P külső jegyeiben mindössze apró részletekben tér el M10-es testvérétől. Ezek a készülék felső kezelőfelületére helyezett diszkrét Leica felirat az előlapi piros pont helyett, és a fedlapba teljesen beleolvadó vakupapucs. Kompakt és diszkrét. Az M10-P formaterve tökéletesen tükrözi, amire az M modellek készültek: elkapni a múló pillanatokat az élet sokszínű faliszőnyegéről.

 

A Leica M10-P méretei megegyeznek az analóg M-gépek méreteivel. A Leica M10 és M10-P minden idők legvékonyabb digitális M-fényképezőgépei.

A Leica M10-P képérzékelője lehetővé teszi a bővített, 100 és 50.000 ISO közötti fényérzékenységi tartományt és a magasabb érzékenységeken készített felvételek jelentősen javított zajszintjét. Ezzel a tulajdonságával a Leica M10-P a fotográfia teljesen új területeit tárja elénk, és még kedvezőtlen fényviszonyok mellett is kivételes képminőséget biztosít.

A Leica M10-P is használja az M10 által bevezetett fedlapon lévő ISO tárcsát. A digitális M-gépeknél első alkalommal lehetséges a felvételezés minden szükséges paraméterét – távolságot, fényrekeszt, záridőt és ISO érzékenységet – előre, menü nélkül, sőt a gép bekapcsolása előtt beállítani. Mindez még jobb beállítást és még diszkrétebb fotózást jelent.

Kezdetektől fogva fontos szerepet játszott a Leica M távmérős keresője („Messsucher” – távmérővel egybeépített képkereső). Annyira fontosat, hogy nevét adta a fényképezőgép-rendszernek: „M”, mint „Messsucher”. A Leica M10-nél és M10-P-nél a legendás keresőrendszert több fontos szempontból továbbfejlesztették. A fotótéma jobb megfigyeléséhez a látómezőt 30%-kal megnövelték, és a nagyítás mértékét 0,73-ra emelték.

A 2 GB puffer memóriának és a gyors, 5 kép/másodperces, folyamatos felvételezésnek köszönhetően egy fotós sem marad le a fontos pillanatokról.

A legújabb Leica Maestro-II képfeldolgozó processzor a legmodernebb technológiát képviseli. Az új 24 megapixeles szenzorral együtt minden expozíciónál beteljesíti a Leica ígéretét: a kivételes minőséggel és ragyogással vonzó képek létrejöttét. Ennek eredményeként a Leica M10-P-vel alacsony zajszinttel, élethűen részletgazdag felvételeket készíthetünk még ISO 50.000 érzékenységen is.

A Leica M10-P fontos része a 24 megapixeles, teljes képformátumú, kifejezetten ehhez a típushoz készített CMOS szenzor, amelyet a képalkotáshoz fontos minden paraméter jelentős javulását szolgáló új technológia jellemez. Meggyőző a dinamikus tartomány, kiváló a kontraszt és az élesség, finom a részlet visszaadás.

A nagy szilárdságú réz alkatrészeknek, az M10-P erős, magnézium-ötvözetből készített vázának, valamint a karcálló Corning® Gorilla® Glass üvegnek köszönhetően a gép kiválóan kiállja a mindennapok viszontagságait, és így állandóan örömteli a fotózás. Különleges gumiszigetelés védi a gépet az enyhébb esőtől, portól és az időjárás kedvezőtlen hatásaitól.

A Leica M10 és M10-P az első beépített WLAN modulos M-fényképezőgépek. A modullal kényelmesen, vezeték nélkül továbbíthatjuk felvételeinket iOS eszközre, és online meg is oszthatjuk azokat. A Leica M-App segítségével, WLAN révén a Leica M10-P okostelefonnal távvezérelhető. Kívánságunkra fontos beállítások (például a zársebesség) vagy a zárkioldás okostelefonról irányíthatók. Mindez jelentősen megkönnyíti a szokatlan helyzetből történő fotózást, és megakadályozza a hosszabb zársebességnél fellépő bemozdulást.  

A Leica évtizedek óta történelmet teremt a korukat meghaladó fényképezőgépeivel. A Leica a kezdetektől fogva figyel a folyamatosságra. A Leica az 1950-es években megalkotott egy időtlen, elavulhatatlan szabványt, a Leica M-bajonett csatlakozást. A kezdeti M-objektívektől kezdve szinte valamennyi csatlakoztatható és használható az új Leica M10 és M10-P gépekkel. A Leica optikai eszközök időt álló, megbízható és kivételesen hosszú élettartamú, hű társak.

A Leica R-Adapter és a Leica Visoflex 2.4 MP elektronikus kereső révén szinte valamennyi Leica R-objektív használható az M10 és M10-P gépekkel. Ezen kívül a továbbfejlesztett lupe funkcióval az érzékelő a kereső bármelyik részére helyezhető, így a Leica R-objektíveket használva jobb lett az élesség megítélése.

 

Az angol nyelvű technikai adattábla INNEN letölthető!

Adatok
Cikkszám
20022
Gyártó
Leica
Energiaellátás
BP-SCL5 Li-Ion akkumulátor (7.4V, 1300 mAh)
Kijelző
3 coll
Jótállás
2 years manufacturer's warranty
Méretek
139x38.5x80mm
Működési / tárolási hőmérséklet
0–40 °C
Objektív csatlakozás
Leica M bajonett 6 bites kiegészítő szenzorral, Leica R bajonett adapterrel
Objektív rendszer
Leica M, Leica R adapterrel
Váz
magnézium váz
Külső vakupapucs
van
ISO értékek
ISO 100 - ISO 50000
Önkioldó
2 mp, 12 mp
Adattárolás
2GB belső memória, SD kártya 2GB-ig, SDHC 32GB-ig, SDXC 2TB-ig
Fájl formátumok
DNG, JPEG
Gyári objektív
nincs
Beépített vaku
nincs
Fehéregyensúly
automata, manuális, 8 előre beállított, színhőmérséklet függő
Vakuszinkron
választhatóan az első, vagy második redőnyre, vakuszinkron zársebesség: 1/180s
Kategória
digitális, távmérős fényképezőgép
Képfelbontás
DNG: 24MP; JPEG: 24MP, 12MP, 6MP
Vaku opciók
szinkronizáció: 1/180 s, középre súlyozott TTL-mérés (SF40, SF64, SF26 vakukkal)
Kereső
opcionális Leica Visoflex
Zársebesség tartomány
125s - 1⁄4000s
Akkumulátor
Leica BP-SCL5
Wi-Fi
IEEE 802.11b/g/n standard
Felbontás
DNG™: 5976 x 3992 pixels (24MP)JPEG: 5952 x 3968 pixel (24MP), 4256 x 2832 pixel (12MP), 2976 x 1984 pixel (6MP)
Tömeg (g)
660
Érintőképernyő
Van
Képarány
n.a.
Rekesz előválasztás
van
Szenzor
CMOS 24 x 36 mm
Tartozékok
töltő, 1db autós töltő kábel, akkumulátor, hordszíj, bajonett fedél, vakupapucs fedél
Zársebesség előválasztás
van
Szín
ezüst
Anyaghasználat
magnézium váz, szintetikus bőr, réz
Gyártó által vállalt garancia
2 év
Objektív
Leica M, Leica R adapterrel
Cikkszám
20022
Hasonló termékek