Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Leica M10 - mesterfokon

Leica M10 - mesterfokon

A Leica M10: „Made in Germany” tervezés és gyártás mesterfokon

A Leica M-széria már több mint hatvan éve jelen van. Amikor a műszaki fejlődés magasabb színvonalra emelte a távmérős fényképezőgépek újabb generációját, mérnökeink meghatározták, hogy miképpen lehet a legjobban összeegyeztetni az új technikai követelményeket e fényképezőgép család megkülönböztető küllemével. Mivel ez a cég legmarkánsabb terméke, a Leica M tervezési folyamata bármely más fényképezőgép fejlesztésétől teljesen különböző megközelítést követel.

Forradalom helyett fejlődés

A Leica M a kifinomultságról, valamint egy több mint 60 éves fejlesztési hagyomány iránti tiszteletről és felelősségtudatról szól. Az M-család fejlesztésére ezért csakis fejlődésként lehet tekinteni, nem forradalmi változásként. Az M10-ben ezért ismerhetjük fel azonnal a valódi M-típust. Azok, akik mindig hűek maradtak az analóg M gépekhez, az M10-et is régi barátként köszönthetik. Ez az első digitális M-típus, amelyet a legjobban jellemez az analóg elődjeinek kompakt formája.

Leica M10 – a gyártás műremeke

A mindannyiunk által megkövetelt kivételes minőség érdekében a Leica M10-et kizárólag a németországi Wetzlarban lévő üzemünk magasan képzett specialistái gyártják. A Leica M10 nem csupán 1100 alkatrészt, hanem a minőség, a pontosság és a tökéletesség iránti legendás szenvedélyünket is magában foglalja. 

A „made in Germany” minőséget meghatározó gyártási alapelvek testesülnek meg abban a precíziós eszközben, amelyet M10-nek hívunk. Amikor először tartjuk kezünkben az M10-et, megérezhetjük a mérnökök minden apró részletre kiterjedő tevékenységét. A gép megérintésével, a beállító tárcsák elfordításával, és a képek elkészítésével felfedezhetjük, hogy az 1100 alkatrész és a megszámlálhatatlan munkaórák páratlan mester művet alkottak.

 

A Leica M10 - szétszedve

Legalább 50 finom beállításra van szükség a legmagasabb mechanikai és optikai színvonalat képviselő fényképezőgépek – mint a Leica M10 – gyártásához. A gép váz 126 csavart és 17 optikai elemet tartalmazó 1100 alkatrészből áll, ezek közül 30 rézből van.

Csúcsminőségű alapanyagok és sok-sok kézi munka

A Leica M10 formai jellegzetességeit tökéletesen kiegészíti mesterfokú konstrukciója. A főként kézzel megmunkált, csúcsminőségű anyagok nem csupán a mindennapos használatra való alkalmasságot és a mostoha körülmények közötti kiváló tartósságot, hanem a „made in Germany” minőséget is garantálják.

Megbízható védelem

A gép belső szerkezetét az extrém erős magnézium-ötvözet vázban biztonságosan helyezték el. Szinte valamennyi alkatrész és a működést szolgáló rész szintén fémből készült.

A kijelző a karcálló Corning® Gorilla® Glass védőüveg mögött helyezkedik el különleges gumiszigeteléssel, amely további védelmet biztosít a szemerkélő eső, a por és a hirtelen időjárásváltozások ellen.

A belső értékek a fontosak

A hosszú élettartam az M10 belső szerkezetében is garantált. Valamennyi alkatrészt alaposan kiválogatnak és ellenőriznek a sok éven át tartó, szabadban történő használat érdekében.

Legalább 50 finom beállításra van szükség a legmagasabb mechanikai és optikai színvonalat képviselő fényképezőgépek – mint a Leica M10 – gyártásához. A gép váz 126 csavart és 17 optikai elemet tartalmazó 1100 alkatrészből áll, ezek közül 30 rézből van.

Az összeszerelés a görgős kar csatlakoztatásával kezdődik, majd annak az áramköri lapra szerelt képérzékelővel  történő kalibrálása után a hátsó és a felső védőburkolatok kerülnek a helyükre.

Tervezés Németországban

Bármikor, amikor vevőinknél érdeklődtünk, hogy mit látnának szívesen az új típussal kapcsolatban, a vékonyabb váz a leginkább elhangzott kérések között volt. Ennek megfelelően az M10 eleget tesz az M-fotográfusok határozott kívánságának; méretei újból megegyeznek egy analóg M-gép méreteivel.