Leica Calonox View hőkamera
Leica Calonox View hőkamera
4 710 EUR

Leica Calonox View hőkamera

Leica Calonox View hőkamera
Leica Calonox View hőkamera
Leica Calonox View hőkamera
Leica Calonox View hőkamera

42 mm fókusztávolságú objektív, manuális fókusz
640x512 pixeles érzékelő felbontás, 12 µm-es pixelméret
- 2.5 - 10x nagyítás (2.5x optikai, 1 - 4x digitális)
- Észlelési távolság: - (autó), - (szarvas), 3000 m (emberalak)
A vadászati célú használat szabályai ITT!

Raktáron
4 710 EUR
Részletek

Olvassa el a vadász-blog.hu tesztjét itt!

 

A kor színvonalát megelőző technológia a felelős vadászatért

A teljesen új fejlesztésű Leica Calonox hőkamerákat két verzióban kínálja a gyártó. A "Sight" változat az előtét, míg a "View" típus a kereső hőkamera.

 

 

 

A Leica Camera már hosszú évek óta ismert a nagyon magas elvárásoknak is megfelelő digitális kamera technikájáról. A "hagyományos" digitális technológiával ellentétben a hőkamerák az emberi szám számára láthatatlan, a tárgyak, élőlények, különböző felületek által kibocsátott infravörös sugárzás mértékét érzékeli, és alakítja át hőképpé. Az új Calonox hőkamera erre a területre lett optimalizálva a Leica-tól megismert kimagasló optikai minőségben - kivételesen gazdag tónusokkal, kimagasló kontraszttal és rendkívül részletes felbontással az érzékelési távolság minden pontján.

Képminőség a csúcson

A Leica a Calonox-al elérte azt, amit csak egy évtizedek óta regnáló kompromisszummentes fotós gyártó elérhet. Inkább húzták a bevezetést, de a német mérnökök minden szempontból meg akartak felelni a saját maguk által állított elvárásoknak, ami a képminőséget illeti. A kiváló szenzor, a világ legjobbjai közt jegyzett érzékelő beépítése csak a kezdet volt. Szoftveresen olyan mércét állít az új képalkotó technológia, ami nem egyszerűen információt szolgáltat, hanem élménnyé teszi a megfigyelés minden pillanatát. Legyen szó közeli, vagy nagy távolságú keresésről, a Calonox a (LIO™) technológiával a HDR világát hozza el a hőkamerák világába. Az alábbi képek többet mondanak ezer szónál.

A beépített akkumulátor aktív használat mellett akár 4-5 óra üzemidőt biztosít, és a készülékházban olyan helyet kapott, hogy rendkívüli védettséget élvez hideg, csapadékos, zord időjárási körülmények közepette is. A körültekintő tervezés egy minden szempontból a vadászati igényeket kielégítő hengeres készülékházban nyilvánul meg, alkalmazkodva a mindennapi követelményekhez. A kereső hőkamera és annak előtét változata is rendkívül kézre eső és könnyen használható. A minőségi ház, a prémium minőségű és tapintású anyagok mind-mind élvonalbeli érzést kölcsönöznek. A fókuszállítás finoman kezelhető, a gombok nyomáspontja a vízállóság miatt hozott szükséges intézkedések ellenére is határozott.

A 16 GB beépített belső memória segítségével rengeteg kép és élvezhető minőségű videofelvételek készítésére nyílik lehetőség, melyek USB kábelen, illetve WiFi-n keresztül számítógépes FTP kapcsolaton keresztül is könnyedén menthetőek.

A Calonox megpróbál helytállni a különböző elvárások közepette. A 42 mm-es fókusztávolságú objektív, a szenzor párosítása és a 2,5-szeres alapnagyítás révén szinte teljesen mindegy, hogy szóró távolságon, vagy mezőgazdasági területeken történik a felhasználás, hasznos és rendkívül igényes eszközként mutatkozhat be az új hőkamera. A különböző finomító képbeállítások, a jó minőségű digitális nagyítás révén a nagy távolságban történő megfigyelés egyértelmű bajnokaként tekinthetünk rá.

 

Adatok
Cikkszám
50502
Alap nagyítás (x)
2.5
Gyártó
Leica
Energiaellátás
built-in Li-Ion battery
Kijelző
0.4 coll
Jótállás
2 years manufacturer's warranty
Méretek
170 x 65 mm
Csatlakozók
PAL video out via USB-C
Látómező (m)
18.3m / 100m
Dioptria kompenzáció
+/- 5 dpt
Objektív rendszer
42 mm fókusztávolság
Adattárolás
van belső memória
Filmfelvétel
van
Digitális zoom
2x / 3x /4x
Kijelző szín üzemmódok
fekete kiemelés, fehér kiemelés, piros kiemelés, pseudo
Képfrissítés
50 Hz
Üzemidő (h)
4-5 óra
Látószög (°)
10.5° x 8.4°
Tömeg (g)
665
Legkisebb nagyítás
2.5
Legnagyobb nagyítás
10
Felépítés
Egyszemes kereső
Vízszintes látószög (°)
10.5
Észlelési távolság

Észlelési távolság: 3000 m (1.7x0.5 m) 2 pixel;
Felismerési távolság: 1000 m (1.7x0.5 m) 6 pixel;
Azonosítási távolság: 500 m (1.7x0.5 m) 12 pixel

Egyéb tulajdonságok
Live Streaming funkció applikáción keresztül
Szenzor
640x512 pixeles Vox szenzor, 12 µm pixelméret
Tartozékok
hőkamera, gyöngyvászon tok, töltőkábel, objektív tisztító kendő
Szín
fekete
Nagyítás tartomány (x)
2,5 – 10
Cikkszám
50502
Videók
Hasonló termékek