Leica-APO-Summicron-SL-35mm-F2.0-ASPH-objektiv
Leica APO Summicron-SL 35mm F2.0 Asph. objektív
5 130 EUR

Leica APO Summicron-SL 35mm F2.0 Asph. objektív

Leica-APO-Summicron-SL-35mm-F2.0-ASPH-objektiv
Leica-APO-Summicron-SL-35mm-F2.0-ASPH-objektiv
Leica-APO-Summicron-SL-35mm-F2.0-ASPH-objektiv
Leica-APO-Summicron-SL-35mm-F2.0-ASPH-objektiv

SL bajonett

Full Frame érzékelőhöz

Gyors autofókusz

 
Rendelhető
5 130 EUR
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

A Summicron-SL 35mm F2.0 Asph. kétségtelenül az a gyújtótávolság, ami nem hiányozhat egy jól felszerelt fotós táskából. Gyors autofókusszal, robusztus kivitelezéssel, valamint kivételes optikai minőséggel rendelkező objektív kiváló választás riportkészítéshez, építészethez, tájakhoz, portrékhoz és stúdiófotózáshoz.

Nagy teljesítmény, Kompakt méret, Zseniális mérnöki munka

Summicron-SL objektívek legfontosabb előnyei: képminősége, pontossága és a professzionális felhasználáshoz fontos robusztus kialakítása.

  • A Summicron SL lencséket az SL géptestekkel párhuzamosan fejlesztették, melynek köszönhetően az optika, a szenzor, valamint a képfeldolgozás folyamatának kialakítása a legjobb minőség elérését teszi lehetővé.
  • A blendeértéktől és a tárgytávolságtól függetlenül részletgazdag képet és elsőrangú színvisszaadást kínál a kép középpontjától a szélekig.
  • A Leica SL lencsék már eddig is rendkívül magas kontrasztértékeket értek el akár teljesen nyitott blendeállásban is, lehetővé téve az éles és életlen síkok játékát, a tárgy és a bóké összhangjával. A kis mélységélességnek és kivételes képalkotásának köszönhetően, minden egyes Leica Summicron SL optika garantálja a méltán híres és különleges Leica képvilágot.
  • Dual Syncro Drive™ precíziós autófókuszrendszer: Az új Leica Summicron SL (a végtelen állástól a közelpontig) kivételesen gyors és pontos autófókusza a legjobb eredményekkel büszkélkedhet az igényes professzionális kamera szegmensben.
  • Német tervezés: az objektív frontlencséje, fókuszgyűrűje és bajonett csatlakozása különleges szigeteléssel lett ellátva, így a lencserendszer fokozottan védett az gyengébb eső, por és egyéb szennyeződésekkel szemben. Ezenkívül a lencsék felülete hatékony védelmet kap a Leica AquaDura® bevonatnak köszönhetően piszok, karcolódás és a hétköznapi profi használat egyéb elkerülhetetlen szennyeződései ellen.
  • A napellenző alakja ideálisan passzol az objektív képszerkesztéséhez, így a lehető legkevesebb fényt engedi a frontlencsére. A mesterien megtervezett napellenző nélkülözhetetlen a maximális kontraszt eléréséhez bármely világítási helyzetben.
  • A Leica SL eye-detection (szem érzékelő) funkciójával kis mélységélességnél is tökéletesen fokuszált portrékat készíthetünk.

Dual Syncro Drive™ rendszerű autofókusz

Élességállítás azonnal

A Summicron-SL objektívek autofókusza gyors, pontos és szinte hangtalan. A kiváló AF teljesítmény-mutatókat az autofókusz mechanizmusoknak köszönhetik. Ezek működése a végtelentől a legközelebbi távolságig terjedő élességállításkor mozgó lencsetagokkal történik, természetesen csak lencserendszeren belül rendelkezésre álló helyen. Az objektívek kompakt méreteinek megőrzése érdekében a részegységek összeállítása integrált megközelítést igényel.

Az optikai, mechanikai és elektronikai fejlesztőmérnökök tudományközi csoportban működtek együtt a különleges, kettős belső fókuszálású objektív-koncepció megvalósításán. A két, igen könnyen fókuszálható objektív megalkotását egy különlegesen kicsi és kompakt meghajtó rendszer teszi lehetővé. A helyszűkén túl a meghajtó motorok kiválasztását az autofókusz követelmények is meghatározták.

Adott élességállítási pozíciókban végzett számos kontraszt-mérésekre van szükség ezelőtt, hogy a fókuszáló lencsék a pontos élességállításhoz szükséges irányba mozduljanak el. A folyamat során a fókuszáló lencséknek gyorsan kell előre és hátra mozogniuk az AF rendszer kontraszt-specifikációival összhangban. Mindehhez késedelem nélküli, dinamikus meghajtó szerkezetre van szükség.

A Summicron-SL objektívek meghajtó szerkezetében nagyon erős és robusztus Dual Syncro Drive™ léptető motor van. Ennek köszönhetően a teljes autofókusz szerkezet a másodperc töredéke alatt képes mozogni. Ez azt jelenti, hogy a Summicron-SL objektívek paraméterei a teljes formátum kategóriájában a legjobbak között vannak a gyorsaság, a pontosság és a csendes működés tekintetében.

Magasabb kontraszt a mélység jobb érzékeltetésére

Az Summicron-SL objektívek f/2-es legnagyobb rekesznyílásával lényegesen kompaktabb kialakításúak, mint a fényerősebb objektívek, de mélységélességük hasonló hatású. Ennek a kontraszt az oka: a magasabb kontraszttal rendelkező képrészek a szemlélő számára élesebbnek, míg a kevésbé kontrasztosak életlennek tűnnek.

A Summicron-SL objektíveknél a kontraszt-különbség jelentősen nagyobb, mint a hagyományos társainál: az élesre állított tárgyak sokkal nagyobb kontrasztot mutatnak, mint a fókusz-tartományon kívüliek. Ez azzal jár, hogy az elő- és háttérből jobban „kiugrik”, és elhatároltabb lesz az éles képrészlet. Mindez háromdimenziós látványhatást eredményez igen meggyőző mélységérzettel.

Az optika és mechanika új mértéke

A Summicron-SL konstrukciója során kiemelkedő figyelmet szenteltek a káros fényszóródás és –tükröződés megakadályozására. A legsikeresebb optikai és mechanikai kialakításra való törekvés már az első prototípus gyártása előtt megkezdődött. A nem kívánt tükröződéseket a lencsefelületek csúcsminőségű bevonataival csökkentették a lehető legkisebb mértékre.

Komplex elektronika segíti az egyszerű használatot

A fotósok számára a Summicron-SL objektívek három legalapvetőbb része és művelete – az önműködő élességállítás, a manuális fókusz gyűrű és a fényrekesz beállítás – egy sor vezérlőrendszeren és matematikai műveleten alapszik. A kettős fókuszrendszer esetében az elektronika iránti igény rendkívül magas. A két önálló fókuszáló egységnek tökéletes szinkronban kell mozogniuk, és a helyzetjelölő adatokat igen magas mintavételi arányban kell a fényképezőgép rendelkezésére bocsájtani.

Az objektív és a fényképezőgép közötti adatcsere olyan gyors, hogy nincs érzékelhető késedelem. Ezek a gyors és pontos kontraszt-alapú autofókusz-rendszer legfontosabb előfeltételei.

Egy észak-dél pólusú mágnesgyűrűt helyeztek be a manuális élességállító gyűrűbe. A gyűrű elmozdításakor a mágneses mező megváltoztatja polaritását. Az érzékelő elemzi a mágneses mező helyzetét, és elküldi az adatokat a központi processzornak. Ezután a motor elmozdítja a lencsét a megfelelő élességi helyzetbe az elfordulás szöge és sebessége alapján.

A fényrekeszt léptetőmotor mozgatja. Itt egy különleges mikromozgást vezérlő rendszer biztosítja a pontos és gyors elmozdulásokat minimális vibrációval.

Meggyőző minden részletében

A Summicron-SL harmonikusan kompakt méretei, kis súlya és kiváló fogása fotózás közben igazán meggyőző. A Summicron-SL objektívek szinte azonos kialakítása miatt az objektív cserénél nem kell újra megszokni a manuális fókuszálás gyűrűjét, a súlypont is majdnem ugyanott van. Ez azt jelenti, hogy a fényképezőgép fogása mindig tökéletes, és sokkal könnyebb a fotózás állványról.

 

Adatok
Cikkszám
11184
Gyártó
Leica
Jótállás
2 years manufacturer's warranty
Méretek
102 x 73 mm
Szűrő méret
E67
Kompatibilitás
L-bajonett
Rekesztartomány
F2.0-F22
Zoom tartomány
35mm fix
Lencsetag / csoport
13/11
Képszög
63.4
Tömeg (g)
750
Legkisebb fókusztávolság (m)
0.27
Gyújtótávolság (mm)
35
Bajonett
Leica SL
Szín
fekete
Bajonett
Leica SL
Gyártó által vállalt garancia
2 év
Cikkszám
11184
Hasonló termékek