Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Leica HD, Aquadura

Leica HD

A Leica HD  a High Definition szó rövidítéséből ered, ami egyet jelent a ma ismert legjobb optikai és mechanikai minőséggel.
Minden HD kiegészítő elnevezéssel jelölt távcső rendelkezik AquaDura™ bevonattal, és különleges, fluorid tartalmú lencséket tartalmaz.
Az élesség állítás még szélsőséges időjárási körülmények között is simán, könnyedén végrehajtható. 

 

Leica AquaDura™ bevonat

Akik rendszeresen használunk távcsövet, szinte mind tapasztaltuk milyen zavaró, ha a szemerkélő eső, föccsenő víz vagy a lerakódott por torzítja a távcsövön kersztül látott képet. A törölgetéssel értékes másodperceket vesztünk, közben a pillanat elillant, a megfigyelt vad odébbállt.

A vízcseppek száradásuk után is bosszantóak, csúnya, a tiszta, és a képet szintén zavaró foltot hagynak. Ezek eltávolítása a legnagyobb körültekintés esetén is károsíthatják távcsövünk lencséit, csakúgy, mint a megtapadt por.

Az AquaDura a Leica által kifejlesztett speciális bevonat a lencsék külső felületén, mely vízlepergető és por taszító hatású. Nem engedi a vízcseppek megtapadását, így azok nem zavarják a tiszta képalkotást. A vízcseppek száradása nem hagy foltot.

Esős, párás időben ez több, mint előnyös, növeli a használhatóságot és az élvezeti értéket. Míg mások hunyorognak vagy törölgetnek, mi a kiszemelt célt nézzük.

Tartalomhoz tartozó címkék: Leica