Leica X-U (typ 113) camera

Leica X-U (typ 113) camera
Leica X-U (typ 113) camera
Leica X-U (typ 113) camera
Leica X-U (typ 113) camera

16.2MP APS-C CMOS Sensor

Summilux 23mm f/1.7 ASPH. Lens

Water, Dust, and Shockproof Construction

FullHD video

Waterproof for 15m

Out of stock
3 440 EUR
Not available for purchase!
We recommend the following product(s) as accessories
Details

A vízálló Leica X-U fényképezőgéppel a Leica Camera AG egy kifejezetten outdoor használatra tervezett és kivitelezett fényképezőgéppel bővítette kínálatát. A kivételesen fényerős objektívnek és a beépített vakunak köszönhetően az új géppel lélegzetelállító pillanatokat örökíthetünk meg tökéletes részletgazdagsággal és páratlan képminőségben nem csak szárazföldön, hanem víz alatt is – egészen 15 méter mélységig.


Ütésállósága (legfeljebb 1,22 méteres magasságból történő leesés esetén is) és kiváló, 0°C és +40°C közötti hőmérséklet melletti, remek üzembiztonsága minden szabadtéri felvételeket kedvelő, kalandvágyó és lelkes fotós kiváló társává teszi a különleges bevonattal ellátott Leica X-U kamerát.

Mindegy, hogy hol készülnek a legjobb képek: búvárkodás közben víz alatt, vagy hegymászás alkalmával a hófedte sziklán, vagy éppen egy szafari párás hősége közepette. A csúszásmentes, TPE bevonatos váznak köszönhetően a gépet mindig biztosan tarthatjuk kezünkben, a mozgalmas életstílus pillanatait tű élesen örökíthetjük meg. A Leica X-U minimalizmusra törekvő és intuitív kezelési koncepciója a tiszta és korlátlan alkotói szabadság legfontosabb eszközeit nyújtja a fotósoknak mind a szárazföld, mind a víz alatti világ kalandjainak megörökítéséhez, építészeti és tájképek fotó és full-HD minőségű videó felvételeinek elkészítéséhez.


A Leica X-U optimális képminőségét a Leica X fényképezőgép-család legkorszerűbb technológiája biztosítja. A professzionális, APS-C formátumú, 16,5 (16,2 effektív) megapixeles CMOS képérzékelő és a Leica Summilux 23 mm f/1.7 ASPH. prémium kategóriás (a teljes formátumhoz viszonyított 35 milliméteres) objektív kombinációja természetes színvisszaadást és a legnagyobb felbontóképességet nyújtja még a legközelebbi, 20 centiméteres távolságnál is. Az objektív igen nagy, f/1,7 fényerejével nagy alkotói szabadsággal aknázhatjuk ki a szelektív fókuszálás bámulatos lehetőségeit. Az objektív tükröződés és elmosódás elleni megbízható védelmének köszönhetően a Leica X-U a legjobb választás a bel- és kültéri fényviszonyokhoz, éjjel vagy nappal, bármely helyzetben.


A “made in Germany” Leica X-U stílusos, minimalista formája és kialakítása nemcsak szemet vonzó, hanem az igazán számító dolgokra való összpontosítást is szolgálja, használata egyszerű és intuitív, precizitása a legjobb. A gép formáját az Audi Design tervezte. A gép felső része prémium minőségű alumíniumból készül kiváló tartást biztosító TPE bevonattal. A váz tapintásakor nem csak kivételes élményt és a kiváló tartósság benyomását kelti, hanem 15 méter mélységig vízálló is. A csúszásmentes váz, a különlegesen edzett kijelzővédő lap, az akkumulátor rekesz és a memória kártya nyílás megbízható, kettős szigetelése mind azt segíti, hogy a fotósok teljes figyelmüket témájukra fordíthassák aggodalmak nélkül.




A Leica X-U kezelését és vezérlését a leglényegesebb dolgokra szűkítették: a Leica-tipikus vezérlő tárcsára, a fényrekesz és a zársebesség egyedileg, másodpercek alatt beállítható akár minden egyes képhez. A praktikus, víz alatti felvételekhez való gombbal készíthetők el a vizek csodás világának felvételei a menü beállításai nélkül. A sok praktikus, automatikus funkciónak és a nagy felbontású, 3” kijelzőnek köszönhetően másodpercek alatt elvégezhetőek a döntő pillanatokhoz szükséges pontos beállítások .


Gyakran nem elegendő egyetlen fotóval megragadni az élet mozgalmas történéseit. A Leica X-U full-HD videó funkciójával könnyen készíthetünk mozgóképeket mozi minőségben, utazásaink, kalandjaink változatos pillanatait örökre megőrizhetjük. Választhatunk, hogy a kamera a 30 teljes kép/másodperc sebességű, MP4 videó formátumú felvételeket 1920 x 1080 vagy 1280 x 720 pixeles felbontásban készítse el. Mindegy, hogy a felvételeket profi mozi célra készítjük, vagy otthon barátainknak mutatjuk meg, a Leica X-U mindig kiváló képminőséget nyújt, amely remekül visszaadja a pillanatok hangulatát.




Az angol nyelvű adattábla INNEN letölthető!


 

Info
Article number
18435
Manufacturer
Leica
Power supply
Li-Ion 3.7 V, kapacitás 1600 mAh
Warranty
2 years manufacturer's warranty
Dimensions
140 × 79 × 88 mm
Working / storage temperature
0° - 40 °C
Lens compatibility
none
Lens system
built-in
Body
aluminium, polyester
Internal flash shoe
None
Rangefinder
None
Number of effective pixels
16,2 MP
ISO
ISO 100- 12500
Self-timer
2 s, 12 s
File format
DNG, JPEG, MP4
Light measurement
Multi-field, center-weighted, spot
Lens
Leica Summilux 23 mm F1.7 ASPH.
Built-in flash
Yes
Tripod thread
A ¼ DIN 4503 (¼ coll)
White balance
Auto, sunshine, cloud, halogen, shaded, flash, two manual settings, manual color temperature
Auto focus
based on contrast, from 20cm to infinity, 1 field, 11 field, spot, face recognition
Por és vízcsepp elleni szigetelés
IP68
Photo resolution
16,5 MP, 4928 × 3264 pixel (16 MP), 4272 × 2856 pixel (12.2 MP), 3264 × 2160 pixel (7 MP),2144 × 1424 pixels (3 MP), 1632 × 1080 pixel (1.8 MP). DNG: 4944 × 3278 pixel
Exposure modes
Automatic program, aperture priority, shutter speed priority and manual setting
Exposure compensation
±3 EV in 1⁄3 EV increments
Video recording
FullHD 1920 × 1080 p, 30 fps or 1280 × 720 p, 30 fps
Flash
Flash modes: Auto / auto red-eye reduction, red-eye reduction always, slow sync; exposure synchronization: ± 3 EV in 1/3 EV increments; range: 0.3 to 2 m; full charge: 5 sec
Shutter
from 30 min to 1/2000 s
Battery
Leica BP-DC8
Zoom
AF
Wi-Fi
none
Weight (g)
635
Touchscreen
none
Aspect ratio
n.a.
Aperture preselection
n.a.
Other properties
UW, underwater mode: adjusts white balance and distortion correction for the underwater world with a dedicated button; automatic AE brackeing: 3 different images up to 3 EV in 1/3 EV increments
Sensor
CMOS, APS-C (23.6 × 15.7 mm), 3:2 acpect ratio
In the box
camera
Shutter speed preselection
n.a.
Color
black
Material
plastic frame, aluminium lower and upper parts, flexible TPE strengthening
Manufacturer's warranty
2 év
Objektív
saját
Article No.
18435
Similar products