Leica Summilux-M 35mm F1.4 Asph. objektív
Leica Summilux-M 35mm F1.4 Asph. objektív
4 180 EUR

Leica Summilux-M 35mm F1.4 Asph. objektív

Leica Summilux-M 35mm F1.4 Asph. objektív
Leica Summilux-M 35mm F1.4 Asph. objektív
Rendelhető
4 180 EUR
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Egy individualista visszatér

A legtöbb termék az évek során fejlesztéseket kapott, de néhánynak olyan különleges karaktere és egyénisége van, hogy ez a folyamat több időt igényel. Ilyen a klasszikus Leica Summilux-M 35 f/1.4.

A bokeh igazi királya

A világ leggyorsabb nagylátószögű objektívjeként ismert Leica Summilux-M 35 f/1.4 1961-ben tette magasra a mércét. Még ma is inspirál kivételes képeivel, főleg a nyitott rekesznyílású felvételek lenyűgözőek egyéni, már-már meseszerű megjelenésükkel, amit digitális szerkesztéssel igazán nehéz elérni.

A jellegzetes bokeh és a maximális rekesznyílás melletti vignettázással a Summilux-M 35 f/1.4 a „bokeh igazi királya” címet kapta. Nyitott rekesznyílással, ellenfényes körülmények között fényképezve olyan célzott bokeh-t hoz létre, amelyek speciális kreatív hatásokhoz használhatók. Kisebb rekesznyílás mellett nagyon éles és szinte torzításmentes képeket biztosít, amelyek könnyedén megfelelnek minden modern képminőségi követelménynek.

Elegancia kompakt formában

Aki először veszi a kezébe a Summilux-M 35 f/1.4-et, azonnal megérti, hogy számtalan neves fotós miért nem volt hajlandó levenni a fényképezőgépéről. Na meg hogy miért eleveníti fel a Leica gyakorlatilag változatlan, 1961-es vintage megjelenéssel és azonos optikai kialakítással.

A rozsdamentes acél elülső gyűrű, a zárható fókuszgyűrű és a fekete csíptetős napellenző mind az eredeti mintájára készült. Újdonság viszont az alternatív, kerek változatú napellenző, ami 46mm-es menettel rendelkezik a szűrők számára. A kompaktság, a rendkívül alacsony, 200 grammos tömeg és a precíz vezérlés jellemzi az új Summilux-M 35 f/1.4-et, ezáltal sokoldalú vezérobjektívvé teszi minden M fényképezőgéphez.

1961: A leggyorsabb széles látószögű objektív

Amikor 1961-ben a Summilux-M 35 f/1.4 piacra került, a Leica bemutatta a világ valaha látott leggyorsabb nagylátószögű objektívjét. Több mint 35 éven keresztül több változatban gyártották. Ma már ritkaság, nagy rá a kereslet. A Wetzlar gyárban a megújult gyártással ez a klasszikus jelentős visszatérés előtt áll.

Igazi klasszikus: a Summaron-M 28, a Thambar-M 90 és a Noctilux-M 50 mellett a Summilux-M 35 a Leica Classic Line része – a minőség és a tartós érték megtestesítője.

Adatok
Gyártó
Leica
Méretek
35x66.5mm
Rekesztartomány
f/1.4-f/16
Zoom tartomány
35mm fix
Lencsetag / csoport
7/5
Látószög (°)
62.5°
Élességállítás módja
manuális
Tömeg (g)
200
Legkisebb fókusztávolság (m)
1
Gyújtótávolság (mm)
35
Szűrő átmérő
46 mm
Lamellák száma
10
Érzékelő szabvány kompatibilitás
Full Frame - APS-C - MFT
Szín
ezüst
Bajonett
Leica M
Gyártó által vállalt garancia
2 év
Cikkszám
11301
Hasonló termékek