Leica Q2 DISNEY “100 Years of Wonder” fényképezőgép

Leica Q2 DISNEY “100 Years of Wonder” fényképezőgép
Leica Q2 DISNEY “100 Years of Wonder” fényképezőgép
Leica Q2 DISNEY “100 Years of Wonder” fényképezőgép
Leica Q2 DISNEY “100 Years of Wonder” fényképezőgép
Használati útmutató
Nincs raktáron
Nem vásárolható!
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Leica Q2 | Disney “100 Years of Wonder”

A Disney-vel közös szenvedélyünk a történetmesélés. Az animációs film technikájának forradalmasításához Walt Disney a kezdetektől a Leicát használta. Azóta a Disney Leica kamerákkal és kivetítőkkel animálja rajzfilmjeit. A Disney 100. évfordulójának megünneplésére a Leica ezzel a limitált kiadású Leica Q2-vel állt elő.

A Disney Leica kamerái és kivetítői olyan mélyrehatóan és tartósan megváltoztatták az animációs film technikáját, hogy a "Leica Reel" kifejezést már az első időkben megalkották. A "Leica Reel" egy storyboard technika, amely egyesíti az illusztrációkat és a hangsávot. A képek illeszkednek a kiemelkedő hangrészletekhez, és fényképként kapcsolódnak a hanghoz. Így érzékelheti a sorozat ütemét. Így jönnek létre a pontosan összehangolt storyboardok. Történetek, amelyek a bőrödön át a szívedbe kerülnek.

Limitált különleges kiadás a korlátlan szórakozáshoz

A Leica Q2 | A Disney "100 Years of Wonder" két hagyományos cég együttműködését mutatja be. A különkiadás borítóján Miki egér, a Disney legismertebb karaktere és a világ egyik leghíresebb személyisége látható. Az 1937-es rajzokat Don Towsley, a Disney egyik leghíresebb animátora készítette. Ettől az időtől fogva a Disney Leica kamerákat és kivetítőket is használt a storyboard animációk életre keltésére.

További tervezési részletek a kamera felső lapján és a kijelző üvegén találhatók. A korlátozott, 500-as gyártási sorozat egy speciálisan tervezett nyakpántot, egy hozzáillő kivitelű zsákot és egy eredetiségi tanúsítványt is tartalmaz.

Leica Q2
Csak a tökéletest fogadd el!

Minden jó sztori megérdemel egy folytatást, ez alól pedig a méltán elismert Leica Q sem kivétel. Bemutatjuk a Q2-t, a tökéletes szimbiózisát a lényeges és innovatív dolgoknak, az eredendő teljesítménynek és a kor színvonalát meghaladó kapcsolódó készségeknek, és az eleganciával vegyített ellenállóképességnek. Az újonnan fejlesztett 47.3 MP-es Full Frame szenzor, az extrém nagy fényerejű Summilux 28 mm F1.7 ASPH. objektív, a gyors autófókusz, az innovatív OLED technológia és az időtlenül elegáns formatervezés mind-mind arra hivatott, hogy ápolja az előd, a Leica Q által teremtett hagyományokat.

 

A kedvezőtlen időjárási és felhasználási körülményekre - mint por, fröccsenő víz, stb. - felkészített gépváz által a Leica Q2 kitűnik kategóriatársai közül, mint az egyetlen fényképezőgép, amely kiállja a mindennapos megpróbáltatásokat, az időjárás próbáit. Klasszikus formatervével és a nagy tisztelettel övezett "Made in Germany" felirattal, az integrált digitális zoom technikával - mely számtalan gyújtótávolságot lefed egészen a 75 mm-es objektívek paramétereiig - a Leica Q2 új magasságokba emeli a Leica Full Frame kompakt kamerák sztoriját.

 

A teljes formátumú képérzékelővel és a kimagaslóan fényerős, klasszikus fókusztávolságú prémium objektívvel rendelkező Leica Q2 minden tulajdonságában túlmutat elődjén. A fotótémákat természetes perspektívával és hű részletekkel ábrázoló Leica Summilux 28 mm f/1.7 ASPH. objektív a gépet ideális eszközzé teszi az adott fényben történő fotózáshoz. Így az új Leica Q2 is tökéletes fényképezőgép utcai, építészeti és tájkép fotózáshoz. Az objektív teljesítményéhez kiválóan illeszkedő 47.3 megapixeles CMOS szenzor rendkívül részletgazdag, kiemelkedő képminőségű felvételeket nyújt ISO 50.000 érzékenységig nagyon alacsony zajszinttel. A makró, az automatikus és a manuális élességállítás közötti, roppant gyakorlatias üzemmód váltásnak köszönhetően a Leica Q2 maximális alkotói szabadságot biztosít még a legnagyobb kihívást jelentő fotográfiai törekvésekhez is.

 

Szélesítsük kreativitásunk lehetőségeit!


Új 47,3 megapixeles képérzékelő és hatékonyabb digitális zoom

A leica Q2 újonnan kifejlesztett 47,3 millió képpontos, teljes formátumú képérzékelővel rendelkezik, amellyel részletekben igen gazdag fotókat és briliáns 4K videó felvételeket készíthetünk ISO 50.000 fényérzékenységig.

 

A kategóriájában legnagyobb fényerejű objektív és a nagy felbontóképességű szenzor kombinációja kiszélesíti a képkompozíció rugalmasságát, valamint – a digitális zoom funkciónak köszönhetően – lehetővé teszi a 28, 35, 50 és 75 milliméteres gyújtótávolságnak megfelelő látószögek kiválasztását, miközben megmarad a képérzékelő teljes felületéről rögzített felvétel 47,3 megapixeles felbontása DNG raw-formátumban.

Szálljunk szembe a körülményekkel!

Mindig és mindenhol készítsünk felvételeket!

Az új Leica Q2 kategóriájának egyetlen kamerája, amelyet por és fröccsenő víz elleni védőszigeteléssel (IP52) láttak el. Ez azt jelenti, hogy a készülék még a legkedvezőtlenebb időjárási körülményeknek is ellenáll minden további védőintézkedés nélkül. Fotózzunk, videózzunk bárhol és bármikor, csak arra összpontosítsunk, ami valóban számít – a tökéletes kép elkészítésére. A megújult házba a Leica SL (Typ 601) akkumulátorát, a BP-SCL4 akkumulátorát integrálták, aminek köszönhetően a készíthető képek száma töltésenként 370-re módosult, mi több, az akkumulátor környéke is fokozottan biztosítva van beázás ellen.

Korlátlan lehetőség egyetlen objektívvel

Tökéletesség éjjel és nappal


Az objektív legnagyobb, f/1,7-es fényerejével fotótémánkat hihetetlenül jó élességgel örökíthetjük meg kiemelve azt a csodálatos rajzolatú, elmosódott háttérből. Az objektív teljesítménye garantálja a kiváló képminőséget még a legnehezebb fényviszonyoknál is.A 75 milliméterig működő digitális zoommal a Leica Q2 tökéletes társunk mind utcai fotózáshoz, mind építészeti felvételekhez, tájképekhez és portrékhoz.

 

Az objektíven lévő makrófunkció tárcsa egyszerű elfordításával gyorsan lehetővé válik a Leica Q2 közeli, borotvaéles távolság beállítása 17 centiméterig. Közvetlenül mellette élességállító gyűrű található a kézi- és önműködő élességállítás kiválasztására.

 

Ragyogó áttekintés az új OLED képkeresővel


Az újólag kifejlesztett, 3,68 megapixeles, nagy felbontóképességű, kiváló dinamikus tartományú, kontrasztos OLED képkeresővel fotótémáinkról remek élőképeket kapunk, és felvételeinket is nagyszerű képminőségben szemlélhetjük. A korábbi LCD elektronikus keresők technológiáját túlszárnyalva a Leica Q2 OLED keresőjének minden egyes képpontja külön bocsájtja ki a fényt jobb kontraszt-teljesítményt és nagyobb színmélységet nyújtva. Az áramfogyasztás kicsi marad még a fényerős, nagyfelbontású elektronikus kereső használatával is.A kereső azonnal működésbe lép, mihelyt a kamerát szemünkhöz emeljük, így a fotótémát megbízhatóan és érzékelhető késedelem nélkül szemlélhetjük. Az új Leica Q2 egyedülálló és intuitív kezelési koncepciója - többek között - a kamera hátulján lévő, újratervezett, a kamera házába süllyeszthető dioptriakompenzáció-nyomógombot kínál, amely megóv a dioptriaérték véletlenszerű átállításától. 

Kiváló reakcióidő

 

Gyors témák megörökítése páratlan precizitással

 

Nem maradunk le az értékes pillanatok megörökítéséről, mert a Leica Q2 autofókusz-rendszere – kategóriájában a leggyorsabban - 0,15 másodperc alatt beállítja fotótémánk élességét. A Leica Q2 47,3 megapixeles legnagyobb felbontásánál elérhető 10 kép/másodperces képsorozatokkal bármit és bármikor lencsevégre kaphatunk.Alkotóképességünk túllép a fotózáson az új, 4K videó funkcióval A kiváló Leica Summilux objektív és a 4K videó-teljesítmény kombinációja a kreativitás új távlatait kínálja. Az új Leica Q2 a ragyogó, élethű mozgóképhez 4K videó funkciót, 3840 x 2160 képpontot és 30, illetve 24 kép/másodperces képfrekvenciát biztosít. Kívánság szerint a videófelvételek a jól ismert full-HD formátumban 120, 60, 30 vagy 24 képkocka/másodperccel is rögzíthetők.

Maradjunk kapcsolatban az új Leica FOTOS Applikációval!

Az új Leica Q2 energiatakarékos Bluetooth csatlakozással biztosítja a vezeték nélküli kapcsolatot. Az első beállítás után a csatlakozás önműködően mentésre kerül, és elérhetővé válik a kamera további ki- és bekapcsolásakor. A Leica FOTO App segítségével bármikor gyorsan és könnyen megoszthatjuk felvételeinket a közösségi médiák felületén az egész világgal, számos kamera beállítást végezhetünk okostelefonunkkal, amelyet még a Leica Q2 távkioldására is használhatunk.


„Made in Germany”


A kiválóság hagyománya A Leica Q2 a legszükségesebb funkciókra való törekvés mellett az adott lehetőségek legnagyobb kihasználására és a csúcsminőségre való elkötelezettség jegyében jött létre.A gyártás során kizárólag a legjobb minőségű alapanyagokat használják a maximális élettartam és a hosszú időn át tartó működőképesség érdekében. A kamera váz magnéziumból készül a bizalom, a teljesítmény és ugyanakkor a különlegesség érzését tolmácsolva.

A klasszikus forma együtt jár az innovatív funkcióval

A dizájn és a használat eleganciája

Az új Leica Q2 jellegzetes hüvelyujj-támasza és ízléses gyémántmintás bőr bevonata az optimális fogást és ugyanakkor a kifinomult eleganciát is szolgálja.

A Leica Q-val ellentétben, követve a Leica M10-nél kialakított dizájnelveket, a Q2 új kioldógombja kizárólag a be- és kikapcsolását végzi bizalmat, egyúttal a gép harmonikus használatát és megfelelő reakcióképességet nyújtva.

Adatok
Gyártó
Leica
Méretek
130 x 80 x 93 milliméter
Váz
Leica tervezésű, erős felépítésű, nagyon könnyű, magnéziumból és alumíniumból készített váz két hordszíj-füllel; ISO kiegészítő sín közép- és vezérlőérintkezőkkel vakukhoz
Zárszerkezet
mechanikus és elektronikus
ISO értékek
automatikus, SO 50, ISO 100, ISO 200, ISO 400, ISO 800, ISO 1600, ISO 3200, ISO 6400, ISO 12500, ISO 25000, ISO 50000
Fájl formátumok
DNG és JPEG, JPEG; Video: MP4, Audio: AAC
Fénymérés
Módja: többmezős, középsúlyos, spot
Gyári objektív
Leica Summilux 28 mm f 1.7 ASPH., 11 lencse 9 csoportban, 3 aszférikus lencse
Élességállítás
automatikus (autofókusz) és manuális élességállítás képrészlet kinagyítással vagy színmegjelöléssel (Focus Peaking), kontraszt alapú autofókusz rendszer, Autófókusz érzékelés módja: egymezős (állítható), többmezős, arcfelismerés, témakövetés, opcionális beállítások, zárkioldás a monitor érintésével
Fehéregyensúly
automatikus, beállítások: napfény, felhős, halogén világítás, árnyék, villanófény, két manuális beállítás méréssel, manuális színhőmérséklet beállítás
NFC
JIS X 6319-4 sztenderdnek megfelelő / 13,56MHz
Expozíciós sor
Automatikus rekesz sorozat: három felvétel legfeljebb 3 fényértékkel, 1/3 EV fokozatonkénti beállítással
Képfelbontás
DNG/JPEG felbontás: 46.7MP (8368x5584képpont)
Expozíciós üzemmódok
automatikus program, fényrekesz prioritás, záridő prioritás és manuális beállítások
Expozíció kompenzáció
±3 fényérték (EV) 1/3EV fokozatokkal
Kereső
Elektronikus kereső: elektronikus LCOS kijelző, felbontás: 3 színenként 1280x960 képpont (3,68 MP), képarány: 4:3, ±3 dioptria korrekció, szemérzékelővel automatikus átkapcsolás a kereső és a monitor között
Zársebesség tartomány
Felhasználóbarát zársebesség állítás. Zársebesség: 60 és 1/2000 mp között mechanikusan, 1 és 1/40000 mp között elektronikusan 1/3 EV fokozatokkal; vakuszinkron 1/500 mp záridőig
Akkumulátor
Leica BP-DC12
Tömeg (g)
640
Érintőképernyő
van
Képarány
24 x 36 milliméter, 2:3
Rekesz előválasztás
van
Szűrő átmérő
49
Szenzor
CMOS szenzor, 50,4 / 47,3 millió (teljes/effektív) képpont
Tartozékok
kamera, hordszíj, napellenző, objektív sapka, kiegészítő sín védőlap, akkumulátor (Leica BP-DC12), akkumulátor töltő (Leica BC-DC12), hálózati kábel (EU, US, helyi csatlakozással), USB kábel
Zársebesség előválasztás
van
Szín
fehér
Fényrekesz
Tartomány: f1,7 és f16 között 1/3 fényérték fokozatokkal, Csatlakozás: E49
Gyártó által vállalt garancia
2 év
Cikkszám
19092
Hasonló termékek