Leica Geovid Pro 10x42 AB+ távolságmérős távcső
Leica Geovid Pro 10x42 AB+ távolságmérős távcső
3 600 EUR

Leica Geovid Pro 10x42 AB+ távolságmérős távcső

Leica Geovid Pro 10x42 AB+ távolságmérős távcső
Leica Geovid Pro 10x42 AB+ távolságmérős távcső
Leica Geovid Pro 10x42 AB+ távolságmérős távcső
Leica Geovid Pro 10x42 AB+ távolságmérős távcső
Leica Geovid Pro 10x42 AB+ távolságmérős távcső
Leica Geovid Pro 10x42 AB+ távolságmérős távcső
Leica Geovid Pro 10x42 AB+ távolságmérős távcső
Használati útmutató
Rendelhető
3 600 EUR
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Az úttörő távolságmérő innovatív technológiával

A Leica bemutatja az egyik legkompaktabb és legfejlettebb modelljét. Amikor minden másodperc számít, a Leica Geovid Pro 10x42 AB+ azzal emelkedik ki társai közül, hogy a maximális mérhető távolságig új megközelítésben képes megjeleníteni a ballisztikai korrekciós értékeket. A beépített lézeres távolságmérő ugyanis kevesebb mint 0,3 másodperc alatt mutatja meg a mért értéket, valamint - vadonatúj funkcióként - a pontos találat valószínűségét.

A Leica Geovid Pro 10x42 AB+ abszolút kiemelkedő értékekkel büszkélkedhet a vadászok és a nagy távolságú lövészet művelői számára kulcsfontosságú területeken: első osztályú optika a nagyobb részletesség, élesség, kontraszt és színhűség érdekében, nagy pontosságú távolságmeghatározás akár 2950 méterig, valamint az Applied Ballistics® Elite ballisztikai program előre telepítve. Az Applied Ballistics® ballisztikai szoftverrel való szoros együttműködésnek köszönhetően az új Leica Geovid Pro 10x42 AB+ a világon elsőként a lövés valószínűségének elemzésével is rendelkezik. Ez a funkció a környezeti paraméterek alapján mutatja a találati valószínűséget. A különleges Flat Dark Earth (homokbarna) színben kapható Geovid Pro 10x42 AB+ így minden előfeltételt biztosít a pontos és etikus lövéshez.

Előnyök:

 • a legkiemelkedőbb optikai teljesítmény
 • rendkívül pontos lézertechnológia
 • teljeskörű a ballisztikai funkciók tára az Applied Ballistics Elite® segítségével
 • a találat valószínűségének elemzése
 • egyszerű és gyors kezelés

 

Igazi mindenes zászlóshajó

Az új Leica Geovid Pro 10x42 AB+ a Leica lézeres kereső távcsövek között az abszolút mindenes. Ez a nagy teljesítményű modell minden területen a legmagasabb teljesítménnyel tündököl. Teljes értékű felszereltségével és akár 2950 méteres maximális hatótávolságával a nagy távolságú lövészet híveinek igényeit is kielégíti. Az integrált Applied Ballistics Elite® ballisztikai programnak köszönhetően a Leica Geovid Pro 10x42 AB+ képes kiszámítani a becsapódási pontot még nagyon összetett lövési szituációkban is. A Bluetooth® csatlakoztathatóságnak és az okostelefonon lévő Leica Ballistics App alkalmazással való kapcsolatnak köszönhetően a Leica Geovid Pro 10x42 AB+ kifejezetten otthonosan mozog a digitális világban is.

Fényes, kristálytiszta kép az élménydús megfigyeléshez

A Leica Geovid Pro 10x42 AB+ a legmagasabb optikai teljesítményt képviseli - a kiváló kivitelezésnek, a kiváló anyagoknak, valamint a szórt fény és a tükröződések rendkívül hatékony csökkentésének köszönhetően. A Geovid a Leica által kifejlesztett exkluzív Perger-Porro prizmákat használja, a prizmák felületén speciális bevonattal. A részletgazdagság, élesség, kontraszt és színhűség révén az optika egyedülálló megfigyelési élményt és a vad megbízható azonosítását garantálja. A nagyobb, 10x-es nagyítás nagy távolságú lövések esetén ideális, és széles látómezejével kombinálva biztos beazonosítást nyújt kora szürkület idején is.

 

A találat valószínűségének elemzése

A Leica Geovid Pro 10x42 AB+ távcsővel először került beépítésre a találat valószínűség-elemzési technológia lézeres távmérővel felszerelt távcsőbe. A Leica Sport Optics és a ballisztikai szoftverek vezető gyártója közötti együttműködés exkluzív eredménye: Applied Ballistics®. Ennek lényege a tervezett célpont tényleges eltalálásának valószínűség számítása. A program a négy fő paraméter - távolság, szélsebesség, fegyver pontosság, a lövedék torkolati sebessége - alapján értékel. Ezek hatását számítja ki az optimális lövéstől való lehetséges eltérésekre. A lövés valószínűség elemzésének eredménye a látómezőn belül százalékos értékként jelenik meg. Ez lehetővé teszi a lövész számára, hogy gyorsan és biztonságosan döntsön, hogy leadja-e a lövést, vagy jobb körülményekre vár.

Tovább megyünk. A Geovid Pro 42 AB+ is rendelkezik beépített iránytűvel. Ez és a ballisztikai kalkulátor együtt komoly helyzetmeghatározásra is alkalmas. Ez segítség lehet a célpont, illetve valamely megelőző célpont megtalálásában is. Egy Google Maps alapú mobiltelefonos GPS helymeghatározás domborzat nézettel és a Geovid Pro AB+ - talán nem kell magyarázni, mekkora segítség lehet ismeretlen területen vadászva.

Az új Geovid Pro 42 eleve új standardot állított fel a prémium szegmensben a bevezetőben említett tulajdonságainak köszönhetően. A Leica mérnökei azt tűzték ki célul, hogy megalkossák a világ legkisebb és legjobb távmérős távcsövét. A céljukat elérték - az AB+ változattal pedig nem mellesleg létrehozták a prémium szegmens legbeszédesebb modelljét.

 

A Geovid Pro 42 AB+ modell tulajdonságai:

 • Pontos mérés 2950 méteres távolságig - kategóriájában a legnagyobb. Legyen rugalmas, érjen el eredményeket ott is, ahol másnak nem sikerül!
 • Nagy teljesítményű kijelző, új szimbólumokkal, melyek lehetővé teszik a kijelzőn lévő információ könnyebb és gyorsabb leolvasását, értelmezését.
 • A távolság kijelzése 200 méteres távolság alatt tizedes pontossággal jelenik meg.
 • Gyorsabb és fejlettebb „szkennelés” üzemmód. Nincs több várakozás. A mért adatok fél másodpercenként megjelennek. Szkenneljen folyamatosan és nyerjen bizonyosságot.
 • Leica ballisztika* -  megmutatja a ballisztikai kompenzációhoz szükséges információt a felhasználónak megfelelő formátumban (fölétartás centiméterben / klikk érték a tornyon / EHR vízszintesnek megfelelő távolság), ezek felett az AB+ modell a találat valószínűségét is intelligensen számítja ki.
 • Gyors lézeres mérés: 0,3 másodperc alatt!
 • Az EHR funkció 1100 méterig megmutatja a szögeltéréssel kompenzált távolságot a pontos nagy távolságú találatok érdekében
 • Szemre ártalmatlan Class 1 lézer-t tartalmaz. Kockázat mentesen, biztonságosan használható.

 

Adatok
Alap nagyítás (x)
10
Gyártó
Leica
Energiaellátás
1 x CR2 3V
Kijelző
LED 4 karakter, automatikus fényerő
Méretek
117 x 153 x 70 mm
Kilépő pupilla
4.2mm
Betekintési távolság
16 mm
Látómező (m)
114m / 1000m
Dioptria kompenzáció
± 4 dpt
Bevonatok
HDC® többszörös, AquaDura® bevonat
Élességállítás
központi élességállítás, belső fókuszálás
Állvány csatlakozás
1/4 collos adapter (opcionális, nem tartozék)
Vízállóság
5 méterig
Prizmarendszer
Perger Porro-rendszer
Szemtávolság
56-74mm
Gáztöltés
nitrogén
Bluetooth
igen
Látószög (°)
6.45°
Nagyítás
10x
Frontlencse átmérő
42
Tömeg (g)
970
Legkisebb nagyítás
10
Legnagyobb nagyítás
10
Elméleti szürkületi érték
20.5
Szemüveggel használható
igen
Állítható szemkagyló
igen
Mérési módok
-0,3mp / egyszeri, szkennelés
Lézer paraméterek
szemre ártalmatlan, láthatatlan EN és FDA Class 1 ; 1.8 x 0.8 mrad
Fényáteresztőképesség
91 %
Egyéb tulajdonságok

applikáción keresztül programozható; beépített szél-korrekció; klikk korrekció; BaseMap®; Kestrel® / Garmin® csatlakozás; GPS guide LPT (Leica ProTrack); Lövés valószínűség elemzés; nyomásérzékelő; Hőmérsékleti szenzor és mérés; iránytű

Tartozékok

neoprén hordszíj, lencsekupakok, elem , gyöngyvászon tok

Távolságmérési opciók

10m-től 2950m-ig

Pontosság: ± 0,5 m 10 - 200 m-ig, ± 1 m 200 - 400 m-ig, ± 0,5 % 400 m felett

Anyaghasználat
magnézium váz
Tömeg
970
Nagyítás tartomány (x)
10 – 10
Gyártó által vállalt garancia
5 év, 2 év az elektronikára
EAN kód
4022243408180
Cikkszám
40818
Hasonló termékek